Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γιατί ο Κυριάκος είναι το δυνατό χαρτί της ΝΔ

Η δεύτερη ανάγνωση της δημοσκόπησης στη Συγγρού

Η φθορά της κυβέρνησης από την εφαρμογή των επώδυνων μέτρων αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση της Pulse, σύμφωνα με το paraskhnio.gr

Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας 6,5 ποσοστιαίων μονάδων αλλά στη Συγγρού τρίβουν τα χέρια τους και για ένα ακόμα λόγο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται 7 ποσοστιαίων μονάδων του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Πρόκειται σαφώς για ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που επιβεβαιώνει ότι οι πολίτες κάνουν στροφή στο ρεαλισμό έναντι της ρητορικής του λαϊκισμού.

Μια δεύτερη πιο τεκμηριωμένη ανάγνωση της δημοσκόπησης οδηγεί της Συγγρού στο εξής συμπέρασμα:

Οι πολίτες έχουν «καεί» από το λαϊκισμό επομένως η τακτική για μία νέα συμφωνία αλήθειας που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αποβεί κερδοφόρα για τη ΝΔ.

Στη Συγγρού εκτιμούν πως στην παρούσα φάση το δυνατό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας ακούει στο όνομα, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει υιοθετήσει μια πιο δυναμική αντιπολιτευτική γραμμή σε σχέση με το πρώτο διάστημα της ανάληψης των καθηκόντων του προέδρου της ΝΔ αλλά απέχει συνειδητά από το λαϊκισμό.

Παράλληλα, εκτός συνόρων έχει τακτικές επαφές με ξένους ηγέτες γεγονός που επιβεβαιώνει αφενός την «εξωστρέφεια» του και αφετέρου η τακτική που εφαρμόζει δεν «πληγώνει» τη χώρα. Στη Συγγρού θεωρούν πως όλα αυτά θα συνεχίσουν να «ανεβάζουν» τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τη ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ