Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απέσυρε ο Σταθάκης την τροπολογία για τον ρουκετοπόλεμο

Αποσύρθηκε από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, η τροπολογία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη, για τη νομιμοποίηση εθίμων που επαναλαμβάνονται από γενιά σε γενιά και αφορούσε ουσιαστικά τον πασχαλινό ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο της Χίου, με τον υπουργό να τονίζει ότι θα συνταχθεί καινούριο νομοθέτημα.

Η τροπολογία είχε ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στο ελληνικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων μετά από θετική εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε, ότι στη συγκεκριμένη διάταξη η έννοια του εθίμου και η διαδικασία για τους όρους διεξαγωγής που προβλέπει με μόνο κριτήριο την επανάληψη από γενιά σε γενιά, χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και θα επανέλθει με άλλο νομοθέτημα.

Ο κ. Σταθάκης, απέσυρε επίσης και τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 28, η οποία αφορά την ευθύνη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων και ανέφερε, ότι οι έννοιες του δόλου και της αμέλειας είναι ασαφείς και χρειάζονται επεξεργασία με την οποία η διάταξη θα επανέλθει με άλλο νόμο.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Μετά την τραγική εξέλιξη με την Όλγα, η Μαρίκα συγκλονισμένη αναζητά την Βικτωρία, ώστε...