Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νίκος Αναστασιάδης: Ζούμε μία μεγάλη τραγωδία

O Πρόεδρος της Κύπρου μετά την ενημέρωση που είχε στα μέτωπα της πυρκαγιάς δήλωσε πως πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Όπως σημείωσε η σκέψη του είναι στις οικογένειες των θυμάτων και αν αυτό αποτελεί παρηγοριά θέλει να διαβεβαιώσει πως η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους. Συνεχάρη θερμά τις δυνάμεις πυρόσβεσης που αντιμετωπίζουν την χωρίς προηγούμενο οικολογική καταστροφή.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ακόμα πως είναι συγκινημένος από τους εθελοντές που προσφέρθηκαν με προθυμία. Σημείωσε πως στο χωριό Ευρύχου, πενήντα εθελοντές αποκατέστησαν την ύδρευση, ενώ ακόμα 150 βρίσκονται στη πρώτη γραμμή.

Αναφερόμενος στη βοήθεια που έχει δεχθεί η Κύπρος από χώρες του εξωτερικού είπε ότι η μάχη είναι δύσκολη λόγω του εδάφους και των καιρικών συνθηκών. Στη μάχη με τις φλόγες λαμβάνουν μέρος 16 αεροσκάφη και ελικόπτερα και αναμένονται ακόμα 4 το απόγευμα, με την ελπίδα ότι μέχρι το βράδυ η κατάσταση θα ελεγχθεί.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε πως αυτή την ώρα να επικεντρωθούμε στη σωτηρία ανθρώπινων ζωών και του φυσικού περιβάλλοντος. Αύριο το υπουργικό συμβούλιο θα επιληφθεί όλων των θεμάτων και θα σταθεί συμπαραστάτης στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και σε όσους έχουν πληγεί.
Εξήγγειλε επίσης την άμεση αναδάσωση. Τέλος σε αυστηρό ύφος είπε πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πέρα από το εγώ, σημείωσε, υπάρχει το εμείς. Πέραν από το σπίτι του καθενός υπάρχει το φυσικό περιβάλλον. Δεν μπορεί, τόνισε κανένας, είτε πειραματιζόμενος, είτε παραβιάζοντας το νόμο να δημιουργεί τέτοιες καταστροφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Ο Τζώρτζης στο καφενείο του Γιώτη προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για τη Ζωή....