Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο «Ποτάμι» ελπίζει το Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο

Ζητούμενο οι συγκλίσεις με στόχο τον αριθμό των 200 ψήφων – Την Κυριακή η επίσημη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της ΚΕ

Παρά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ και της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οτι απέχουν κατά πολύ απο μια συμφωνια, στο Μέγαρο Μαξιμου αναφέρουν ότι από τα πρώτα δύο ραντεβού επικρατεί η αίσθηση πώς υπαρχει έδαφος για συγκλίσεις στον εκλογικό νόμο.

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι είναι κατανοητό να κρατήσουν αποστάσεις οι πολιτικοί αρχηγοί, γι’ αυτό το λόγο αναφέρουν ότι δεν ήταν σαφείς οι προτάσεις.
Όπως τονίζεται από την κυβέρνηση είναι διερευνητικός ο κύκλος επαφών και πάνω σε αυτήν τη βάση διαμορφώνεται έδαφος για να υπάρξουν συγκλίσεις, αλλα και ο αριθμός των 200 ψήφων.

Η επιδίωξη απο το Μέγαρο Μαξίμου είναι να καταφέρει συμφωνία με τα «μικρά» κόμματα, καθώς η ΝΔ εχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, αφού το μπόνους ειναι εργαλείο για της Συγγρού. Αν και ειναι δεδομένο ότι με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχουν διάφορες, από την κυβέρνηση αναφέρουν πως είναι καλό να γίνεται συζήτηση, να τον ενημερώσουν.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση χαρακτηρίζουν «κλειδί» τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της μείωσης του 3%. Παράλληλα, αν και είναι απέναντι στην κυβερνητική πρόταση διατηρεί μια πιο ήπια στάση για το μπόνους.

Απο την κυβέρνηση αναφέρουν ότι όταν διαμορφωθεί το πλαίσιο στη συνέχεια θα δούμε πως θα αντιδράσουν και στο εσωτερικό των κομμάτων. Θα εκτιμηθεί επίσης σε ποιο πεδίο υπάρχει δυναμική για απλή αναλογική μετά τις επαφές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μόλις ολοκληρωθούν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός θα καταθέσει την πρότασή του στο κομματικό όργανο προς ψηφίσει, που θα γινει το απόγευμα της Κυριακής.

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ