Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδιανόητο η Ε.Ε. να υποκύπτει στους εκβιασμούς Ερντογάν για το «προσφυγικό»

Η λύση είναι απλή, χωρίς καμιά συνέργεια της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Το λεγόμενο προσφυγικό, το οποίο θα ήταν ορθότερο να καλείται «λαθρομεταναστευτικό», διότι ο κάθε εισερχόμενος στη χώρα μας λάθρα, δηλαδή χωρίς άδεια από την Πολιτεία, είναι λαθρομετανάστης, τελεία και παύλα, εξακολουθεί να μας απασχολεί και να προβληματίζει την Ε.Ε., χωρίς κανένα λόγο, όπως θα εξηγήσω! Ασχέτως ονομασίας, το πρόβλημα αυτό, διότι περί προβλήματος πρόκειται, μας έχει απασχολήσει τα μάλα στο πρόσφατο παρελθόν, δημιούργησε πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, με καταλυτικές πολιτικές συνέπειες και προεκτάσεις και όλα τούτα, χωρίς κανέναν λόγο και καμιά αιτία, πέραν μιας μικρόψυχης και ιδεοληπτικής προσέγγισης.

Το περίεργο και αδιανόητο, δεν είναι γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μια τέτοια ιδεοληπτική πολιτική, την οποία σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να αποφύγει, χωρίς να της καταλογιστεί ιδεολογική ασυνέπεια. Το περίεργο και αδιανόητο είναι η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως της κας Μέρκελ, να απευθύνονται με υποτέλεια στον Ερντογάν, σε έναν Ερντογάν που παραπαίει, περικυκλωμένος από αποφασιστικούς εχθρούς, λόγω των ιμπεριαλιστικών και απολύτως αντιδημοκρατικών του ενεργειών ή εγκλημάτων επί τω ακριβέστερο, αλλά και της σουλτανικής του φαντασίωσης και προσπαθεί να κρατηθεί από όπου μπορεί, με μαγκιές και προκλήσεις, έρχεται η Ε.Ε. και η κ.Μέρκελ να το στηρίξουν με την ψευδαίσθηση ότι θα συμβάλει στη λύση του «προσφυγικού».

Τον γέμισαν λεφτά και τον παρακαλούν να τα δεχθεί και ο κ.Ερντογάν απαιτεί κατάργηση της βίζας, έτσι ώστε να μπορεί αφειδώς και ανεξέλεγκτα να γεμίσει την Ευρώπη με Τούρκους και ενδεχομένως με σκληρούς ισλαμιστές, με τις γνωστές επικίνδυνες συνέπειες οι οποίες ενδέχεται να προκύψουν. Ο κ.Ερντογάν εκβιάζει για τη βίζα, να μην τηρήσει την συμφωνία και η Ε.Ε. και η κ.Μέρκελ προβληματίζονται. Αδιανόητο και απαράδεκτο, έστω και αν πράγματι η Τουρκία θα ήταν αναγκαία και θα μπορούσε να βοηθήσει.

Είναι λάθος και παραπλανητικό η μείωση των εισροών τελευταία, να αποδίδεται στην συμβολή της Τουρκίας. Απλά πληροφορήθηκαν απέναντι ότι δεν περνάει κανείς στα βόρεια σύνορα, κυρίως από τα Σκόπια και έτσι αποθαρρύνονται να επιχειρήσουν, από τη χώρα μας και την πληρώνει η Ιταλία, η οποία φαίνεται ότι ακολουθεί περίπου την ίδια τη δική μας τακτική, διστάζοντας προφανώς να εφαρμόσει τους νόμους της μήπως της καταλογίσουν ξενοφοβία ή κάτι τέτοιο.

Για μια ακόμη φορά, να επαναλάβουμε ότι η αντιμετώπιση είναι τόσο απλή και νόμιμη, όσο και αποτελεσματική. Κάθε λάθρα εισερχόμενος είναι παράνομος και κρατείται! Αν ισχυριστεί ή δηλώσει πρόσφυγας, τότε αρχίζει η διαδικασία εξετάσεως του αιτήματος, μια διαδικασία η οποία πρώτον είναι μακρόχρονη και δεύτερον πολύ αυστηρή, ώστε σπάνια κάποιος υπάγεται στη συμφωνία της Γενεύης, ώστε να χαρακτηριστεί πρόσφυγας. Άρα όλοι οι λάθρα εισερχόμενοι κρατούνται έτσι κι αλλιώς. Αυτό θα γίνει γρήγορα γνωστό απέναντι και θα ελαχιστοποιηθούν οι εισροές, στα επίπεδα του 2014 και μικρότερες. Θα σταματήσουν να έρχονται γυναίκες και μικρά παιδιά και μόνο μερικοί τολμηροί θα επιχειρήσουν να ξεφύγουν των αρχών και να συνεχίσουν ως λαθρομετανάστες όπως πριν. Αυτό λέγεται αποτροπή και δη αποτελεσματική!

Αυτό πρέπει να αντιληφθούν και στην Ευρώπη και να σταματήσουν να συζητούν και να εκβιάζονται από τον Ερντογάν. Είναι ντροπή έτσι κι αλλιώς και προ πάντων όταν δεν τον χρειαζόμαστε και αυτός εκμεταλλεύεται την αδυναμία και την άγνοια των ευρωπαίων. Μια επείγουσα και αυστηρή οδηγία της Ε.Ε. προς αυτήν την κατεύθυνση, θα ήταν πολύ χρήσιμη και αποτελεσματική, κυρίως για τα κράτη του νότου, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και ενδεχομένως Γαλλία, οδηγία η οποία θα βοηθούσε να ξεπεραστούν εσωτερικές ιδεοληπτικές αντιδράσεις. Γένοιτο!

Νίκος Αναγνωστάτος e-mail:nanagnostatos@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ