Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λεβέντης: Ο Τσίπρας δεν κάνει ούτε για υπουργός – Δεν θα μπορώ να βγω από το σπίτι μου αν συνεργαστώ με τον Κυριάκο (Videos)

Για την αξιολόγηση, τα νέα μέτρα, τη στάση των δανειστών, τις πρόωρες εκλογές, τις συνεργασίες των κομμάτων και την κατάσταση της οικονομίας μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Στον Ενικό».

Ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωνόταν, καθώς οι Ευρωπαίοι «ήθελαν να δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα». «Το θέμα είναι η Ελλάδα από εδώ και πέρα τι κάνει. Αν θα χρησιμοποιήσει αυτό το βήμα για να πάει παρακάτω ή θα μείνει στάσιμη. Ας πούμε ότι η αξιολόγηση ότι ήταν μία δωρεά των Ευρωπαίων. Γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε κάνει μεταρρυθμίσεις. Κοροϊδεύουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Επιπλέον εξήγησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει το πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις, διότι οι βουλευτές της κυβέρνησης «δεν έχουν ευρωπαϊκή κουλτούρα». «Αφού ανάπτυξη δεν υπάρχει, επένδυση δεν έρχεται τρώμε, τις σάρκες μας. Αυτά τα νομοσχέδια είναι αναδιανομή. Αυτό κάνει η κυβέρνηση τώρα. Επιβαρύνει κάποιους υποτίθεται για να ελαφρύνει κάποιους άλλους», σημείωσε ο Βασίλης Λεβέντης και συνέχισε: «Είναι χαμένο το παιχνίδι για την Ελλάδα αν μείνουμε εδώ. Όση μετάλλαξη και αν έχει υποστεί ο Τσίπρας δεν θα πείσουμε ούτε μέσα, ούτε έξω. Οι κόφτες και τα υπερταμεία είναι λόγω της αναξιοπιστίας που υφίσταται».

Στη συνέχεια αποκάλυψε τι του είπε ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Η κυβέρνηση απλά ροκανίζει χρόνο. Μου είπε ο Τσίπρας ότι ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί 1η Μαΐου 2017. Και του είπα: Δεν είναι ηλίθιοι Ευρωπαίοι, αλλά θα σε ελέγχουν μέχρι τότε. Έλεγε κάτι πράγματα που έδειχνε ότι ήταν εκτός πραγματικότητας. Μου είπε ότι έχει έναν χρόνο αβάντα. Είδα ένα παιδί που δεν κάνει ούτε για υπουργός», ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης.

Για την στάση των δανειστών είπε ότι το Βερολίνο τηρεί στάση αναμονής εξαιτίας του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. «Ο Σόιμπλε δεν θέλει να προκαλέσει κρίση παρακολουθεί απλά. Θα είναι αισιόδοξος μέχρι τις 23 Ιουνίου που είναι το δημοψήφισμα για το Brexit», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ανέφερε ότι κάνει αγώνα προκειμένου να πείσει τον Γερμανό πρέσβη ότι η Ελλάδα αξίζει μία ευκαιρία.

Επανέλαβε ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει και απαιτείται μία οικουμενική κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει. «Δεν βγαίνει το πρόγραμμα όπως πάει ο κ. Τσίπρας. Ναι και γι’ αυτό επιμένω στην κυβέρνηση ευρέως πέλματος. Να έχει 250 έδρες γιατί μία τέτοια κυβέρνηση θα φέρει επενδύσεις. Τα κόμματα που θα την συγκροτήσουν θα κάτσουν να καταστρώσουν σχέδιο», είπε ο Βασίλης Λεβέντης και τόνισε ότι οι βασικές αρχές μίας τέτοιας κυβέρνησης θα είναι η διατήρηση στο ευρώ, οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις. «Η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να τα λέει αυτά αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να τα εγγυηθεί», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Επίσης, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός του πρότεινε 5 υπουργεία προκειμένου να μπει στην κυβέρνηση.

«Οι μισοί στη Βουλή λένε τους άλλους μισούς προδότες. Υπάρχει αυτή η ρήξη στο πολιτικό σύστημα. Το βλέπουν οι ξένοι και φεύγουν. Κάνει και ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο λάθος. Και τον καλώ να μην φέρεται έτσι μόνο για το κόμμα. Έχει θερμόαιμους στο κόμμα του που του λένε: Άσε τον Τσίπρα να καταρρεύσει γιατί μετά από αυτόν μένουμε εμείς. Και τους λέω ότι αν πονάτε τη χώρα βάλτε ένα χέρι για δύο χρόνια να σηκωθεί», υπογράμμισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Παράλληλα εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέα εκλογική αναμέτρηση τον Οκτώβριο. «Θα καταρρεύσει τον Σεπτέμβριο (η κυβέρνηση). Συνάντησα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μου έλεγαν ότι: Θα ψηφίσω για να μην με πούνε προδότη αλλά θα δω πως θα πάει, δεν είμαι πειθήνιο όργανο. Θα έχουμε ‘’σακελλαριάδα’’ προσεχώς. Θα φεύγουν ένας – ένας», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Διέψευσε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΝΔ και τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν συνεργαστώ με τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν θα μπορώ να βγω από το σπίτι μου, είπε ο Βασίλης Λεβέντης.
Σε περίπτωση που ήταν στη Βουλή το περασμένο καλοκαίρι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι δεν θα ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο. «Κάνουμε ένα οικοδόμημα. Αν το κάνουμε στραβό και είναι να πέσει, πείτε μου να βάλω την τελευταία πλάκα. Εγώ δεν μπορώ. Δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο. Τίποτα δεν υπάρχει. Να συναινέσω για να κουκουλώσουν το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όλη τη βρώμα τους;» αναρωτήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης.

Όσον αφορά τα μέτρα είπε ότι ο ίδιος δεν θα ανέβαζε τον ΦΠΑ, θα έγραφε σε μία ατζέντα ότι χρωστάει 300 εκατ. ευρώ σε ισοδύναμα και θα έκοβε από δαπάνες, με απολύσεις των αργόμισθων στο Δημόσιο. Ο αργόμισθος στο Δημόσιο είναι «νεκρό φορτίο που αυξάνει τα έξοδα του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Μάλιστα εξήγησε ότι στην περίπτωση που βρισκόταν στην κυβέρνηση θα καταργούσε με έναν νόμο όλους τους νόμους της κυβέρνησης Τσίπρα. «Θα εισηγηθώ να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι του κ. Τσίπρα και να μας δοθεί ένα διάστημα 1,5 μηνός προκειμένου να καταρτίσουμε ένα ισοδύναμο σχέδιο. Ο Τσίπρας ήταν ψεύτης. Εγώ θα το τηρήσω. Γιατί εάν δεν το κάνω θα παραιτηθώ», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.
Ακόμη, εκτίμησε ότι το 2009 ο Κώστας Καραμανλής «έστησε παγίδα» στον Γιώργο Παπανδρέου με τις εκλογές.
«Ο Παπανδρέου αλώνιζε και έλεγε υπάρχουν λεφτά και ο Καραμανλής δεν μίλαγε. Άφησε να σκάσει η βόμβα στα χέρια του», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Χαρακτήρισε «αποτυχημένο πρωθυπουργό» τον Γ. Παπανδρέου και εξήγησε ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον.

real.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 89 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 89 Η Βάσω περιμένει εναγωνίως τον Άγγελο για τον αρραβώνα. Αντί για εκείνον όμως...