Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

RealNews: Πού το πάει ο Φαήλος με τη Νέα Δεξιά

Η Νέα Δεξιά που ίδρυσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει τον πολυκερματισμένο χώρο της Δεξιάς. Αλιεύει ψήφους κυρίως από την Ν.Δ., τη Χ.Α., τους ΑΝΕΛ και την Εθνική Ενότητα. «Στόχος μας είναι να μπούμε στη Βουλή με όσο μεγαλύτερο ποσοστό», δηλώνει στην Realnews ο Φ. Κρανιδιώτης, ο οποίος ευθύς εξαρχής ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του.

Δηλώνει θετικός σε πιθανή κυβερνητική συμπόρευση με τη Ν.Δ. υπό μία προϋπόθεση. «Με τη Ν.Δ. θα συνεργαζόμουν, αλλά με άλλον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις αρχές που θέτω ως όρους», υποστηρίζει. Διά ροπάλου αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» την πολιτική τους στην παιδεία, την οικονομία και τη μετανάστευση. Τι όρους θέτει ο ίδιος για οποιαδήποτε συνεργασία; Να επιστρέψει η παιδεία στον συνταγματικό της σκοπό, αυστηρή εθνική και μεταναστευτική πολιτική, διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (δημόσια παιδεία, υγεία, νερό), αληθινές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Το έμβλημα της Νέας Δεξιάς είναι ένας αετός σε κόκινο και μπλε χρώμα. «Το κόκκινο συμβολίζει ότι δεν χαρίζουμε την κοινωνική δικαιοσύνη στην Αριστερά. Το μπλε ότι δεν χαρίζουμε τον πατριωτισμό στην άκρα Δεξιά», υποστηρίζει. Πρόσφατα, η διακεκριμένη ακαδημαϊκός Ελένη Αρβελέρ παρομοίωσε τον Φ. Κρανιδιώτη με τη Λεπέν, αναφέροντας ότι κινείται ανάμεσα στην Ν.Δ. και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο ίδιος θα πει: «Είμαστε η Νέα Δεξιά. Δεξιότερα από τη Ν.Δ. στα εθνικά θέματα, αλλά έχουμε και κοινωνική συνείδηση που είναι άγνωστη στη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας». Εκ των προτέρων, απορρίπτει και εκλογική συνεργασία με άλλα κόμματα της Δεξιάς, όπως η Εθνική Ενότητα των Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου.

Ο Φ. Κρανιδιώτης ήταν η πρώτη διαγραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη μόλις ανέλαβε τα ηνία της Ν.Δ. ταυτίζονάς τον με τα άκρα. Ο ιδεολογικός αντίπαλός του, Πέτρος Τατσόπουλος, μάλιστα, έσπευσε να παρομοιάσει τον αετό – έμβλημα της Νέας Δεξιάς – με τον φοίνικα της 21ης Απριλίου. «Τον αετό με τον φοίνικα τον μπερδεύουν μόνο οι ηλίθιοι και οι κότες», είναι το σχόλιο του Φ. Κρανιδιώτη, ο οποίος σπεύδει να τραβήξει διαχωριστική γραμμή από την Χ.Α.: «Εγώ δεν θαύμασα κανέναν ολοκληρωτισμό. Ούτε μαύρο, ούτε κόκκινο. Το μονοπώλιο της βίας σε μία δημοκρατική πολιτεία το έχουν μόνο τα όργανα του κράτους όταν εφαρμόζουν τον νόμο», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς. Ωστόσο, στο μεταναστευτικό προκρίνει την πολιτική της βίαιης απώθησης. «Είμαι υπέρ του push back, δηλαδή της βίαιης απώθησης στη γραμμή των συνόρων», δηλώνει.

Στο στόχαστρο του Φ. Κρανιδιώτη μπαίνει πρωτίστως ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποδειχθεί ο Γιωργάκης Παπανδρέου της Ν.Δ.», δηλώνει και προσθέτει: «Η ‘ποταμοποίηση’ βαίνει ολοταχώς. Ο Μητσοτάκης αισθάνεται πιο άνετα με τα ‘ρέστα’ του Μάνου και της Δράσης και με ανακυκλωμένους σημιτικούς, παρά με δεξιούς».

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς χαρακτηρίζει εσφαλμένη τη στρατηγική του Κυρ. Μητσοτάκη: «Όταν έχει προλεταριοποιηθεί από τη φτώχεια και την ανεργία η μισή Ελλάδα, δεν μπορεί να παριστάνει τη «μεταρρυθμιστική» Αντουανέτα. Οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την κρίση δεν γοητεύονται από τον Κυριάκο. Το 85% των Ελλήνων έχει στις τράπεζες χρέη ή κανα χιλιάρικο. Γι’ αυτό δεν τους κάηκε καρφάκι με τα capital controls», υποστηρίζει και συνεχίζει: «Το ότι θυμώνει το Κολωνάκι και οι συμμαθητές του Κυριάκου γιατί δεν μπορούν να κατεβάσουν applications στο iphone, δεν σημαίνει ότι αυτές είναι οι έγνοιες του μέσου Έλληνα».

Τι χρειάζεται κατά τη γνώμη του ο Έλληνας πολίτης μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης; «Στο απέραντο πλήθος προλεταριοποιημένων συμπολιτών χρειάζεται μία πατριωτική ανάταση ελπίδας και όχι απλώς ένας καλύτερος διαχειριστής πολυκατοικίας του μνημονίου ή ένα golden boy», αναφέρει.

Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» δεν υπάρχει για τον Φ. Κρανιδιώτη: «Όποιος προπαγανδίζει τη δραχμή, είναι αφελής ή ύποπτος. Δραχμή σημαίνει τεράστια καταστροφή», λέει.

Δηλώνει κατά της οικουμενικής «εκτός κι αν τιναχτεί η χώρα στον αέρα», όπως λέει και προβλέπει κυβερνητική αστάθεια μετά το φθινόπωρο.

«Μέχρι το 2019 δεν πρόκειται να πάει αυτή η κυβέρνηση, αλλά δεν θα πέσει γρήγορα. Μετά τον Οκτώβριο θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Από τη σημερινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, δεν απειλείται. Ο Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές για να γραφτεί στα πρακτικά και να ξεχαστεί γρήγορα».

Αν κάποιος υπουργός έχει μπει στο ρουθούνι του Φ. Κρανιδιώτη, αυτός είναι ο υπουργός Παιδείας. «Ένας παλιός δάσκαλος πρέπει να πιάσει από τη φαβορίτα τον κ. Φίλη, να τον σηκώσει ψηλά – όσο δύσκολο κι αν είναι – και να τον στείλει στη γωνία να κάνει τον πελαργό, για να εμπεδώσει ότι σκοπός της παιδείας είναι η ηθική και θρησκευτική διάπλαση των παίδων και όχι να κάνουν το κέφι τους οι ανακυκλωμένοι αριστεριστές».

Παρότι ομοϊδεάες, ο Φ. Κρανιδιώτης δεν επιθυμεί να τον συγκρίνουν με τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας: «Κάποιος που παρακολουθεί την πορεία μου και δεν έχει πρόβλημα με τα μάτια και τα αυτιά του δεν μπορεί να με μπερδέψει με τον Καμμένο».

Δηλώνει φίλος του Αντώνη Σαμαρά, αλλά επισημαίνει ότι «είμαστε διαφoρετικές οντότητες. Χαρακτηρίζει τον Κώστα Καραμανλή «πατριώτη πολιτικό, τον οποίο σέβομαι διότι συνασπίστηκε όλη η βρομιά και ο ξένος παράγοντας για να τον ανατρέψει». Υπερασπίζεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επιτίθεται σε όσους τον επέκριναν: «Βασική διαφορά των δεξιών από τα άκρα και τους τυχοδιώκτες είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν. Διότι επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας με παρερμηνεία δηλώσεών του είναι επίθεση στη δημοκρατία. Η Δεξιά δεν μπορεί να παίζει με αυτά».

Της Λώρας Ιωάννου από την REAL NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 97 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 97 Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη, γεγονός που τον...