Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Αυγή «καρφώνει» την κυβέρνηση: Οφσάιντ με τις off shore

Πρόκληση για τον πολιτικό κόσμο

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπολύει και η εφημερίδα «Αυγή», εκτός από την αντιπολίτευση, με αφορμή την περιβόητη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, με την οποία βουλευτές και υπουργοί νομιμοποιούνται να κατέχουν μετοχές σε offshore εταιρίες.

Με σημερινό της δημοσίευμα και πρωτοσέλιδο με τίτλο: «Οφσάιντ με τις off shore», η εφημερίδα «καρφώνει» την κυβέρνηση.

«Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και «εξωχώριας» οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και «φορολογικά συνεργάσιμους»», γράφει στον υπότιτλο της η εφημερίδα, που χαρακτηρίζει τη ρύθμιση «πρόκληση για τον πολιτικό κόσμο» και ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση, που «σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί».

Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή»: «Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε «φορολογικά συνεργάσιμα» κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες «φορολογικοί παράδεισοι», σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί.

Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ