Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πιέζει για νέα κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στη Χαριλάου Τρικούπη τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν μείνει άναυδα με τη χαλαρότητα της κυβέρνησης.

Την ώρα που όλα βρίσκονται στον αέρα παρακολουθούν τις αποδράσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο την ώρα που και η Τουρκία έχει αυξήσει την προκλητικότητα της στο Αιγαίο. Η Χαριλάου Τρικούπη μιλάει για ρυθμίσεις λαιμητόμο που έχει μόνη της προτείνει η κυβέρνηση όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρούν πως η κυβέρνηση παίζει θέατρο και προσπαθεί να στήσει σκηνικό ανάλογο με του 2015 και στο τέλος να τα ψηφίσει όλα έχοντας ως άλλοθι τις “πιέσεις” των δανειστών . Δεν είναι τυχαίες πιστεύουν στηΧαριλάου Τρικούπη οι διαρροές περί ακόμη μικρότερου αφορολόγητου το οποίο θα συνδεθεί με το πόσα παιδιά έχει η κάθε οικογένεια και παρά το γεγονός πως ο κύριος Τσακαλώτος έχει δεσμευτεί πως το αφορολόγητο αποτελεί προσωπική του κόκκινη γραμμή.

Η κυρία Γεννηματά πιστεύει πως το μείγμα θα είναι εκρηκτικό και όχι μόνο ανάπτυξη δε θα φέρει αλλά αντιθέτως θα προκαλέσει ύφεση και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να πιέσει τον κύριο Τσίπρα να παραδώσει την εντολή και να παραιτηθεί ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή χωρίς εκλογές. Η κυρία Γεννηματά πιστεύει πως μια νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα είχε τη δυνατότητα να κερδίσει πολλά από τους εταίρους στη διαπραγμάτευση και κυρίως να ανακτήσει αξιοπιστία έναντι των εταίρων.

Το σενάριο αυτό πάντως έχει ως βασικές αδυναμίες την άρνηση της ΝΔ σε κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το γεγονός πως είναι πολλοί λίγοι εκείνοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,οι οποίοι το Πάσχα κρύφτηκαν, που θα ψήφιζαν αυτά τα μέτρα στη Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ