Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φοιτητικές εκλογές: Φασιστική επίθεση αριστερών παρακρατικών εναντίον ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στη Νομική!

Νέα επίθεση από αναρχικούς φασίστες στη Νομική σχολή!
Ομάδα παρακρατικών κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ προκαλώντας ζημιές στα περίπτερα των φοιτητικών παρατάξεων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δέκα άτομα φορώντας κουκούλες και κρατώντας αλυσίδες στα χέρια εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής και κατευθυνθήκαν στα περίπτερα των δύο φοιτητικών οργανώσεων.

Οι φοιτητές στην προσπάθεια τους να αντιδράσουν ήρθαν στα χέρια με τους αγνώστους που τους επιτέθηκαν. Από την επίθεση καταστράφηκαν και τα δύο περίπτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση υπήρξε ένας τραυματίας φοιτητής χωρίς όμως να πρόκειται για κάτι σοβαρό.
Η διαδικασία των εκλογών, ωστόσο, συνεχίζεται κανονικά.

Δείτε τις φώτο από το newsbeast.gr

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει την αναρχική βία

Για την επίθεση των παρακρατικών εξέδωσε ανακοίνωση η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και για παρόμοια περιστατικά σε Πάντειο και Χημείο ρίχνοντας την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κυβερνητικό κόμμα για υπόθαλψη και υποκίνηση των αναρχικών ομάδων με στόχο μικροπολιτικά οφέλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Πριν λίγη ώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χημείο της Αθήνας και στη Νομική Αθηνών εισέβαλαν παρακρατικές ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίες επιτέθηκαν, τραυματίζοντας φοιτητές και διαλύοντας τις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη, όχι μόνο για την ανοχή της απέναντι στο φαινόμενο της αναρχικής βίας, αλλά γιατί υποθάλπει και υποκινεί τις ομάδες αυτές, προκειμένου να εισπράξει μικροπολιτικά οφέλη. Η διάλυση των φοιτητικών εκλογών εμποδίζει το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής νεολαίας, τους φοιτητές και σπουδαστές, να καταδικάσουν την κυβέρνηση – νεκροθάφτη των ονείρων τους.

Όμως όση βία και αν ανεχτεί, όση λάσπη και αν χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί να σταματήσει τη ροή των γεγονότων. Αυτοί που με ψέματα κέρδισαν την εξουσία, αυτοί που χωρίς ντροπή άλλαξαν θέσεις και αξίες, αυτοί που δεν διστάζουν να ασκήσουν βία. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές και καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στην σημερινή διαδικασία για να αποφασίσουν οι ίδιοι με την ψήφο τους ποια Ανώτατη Εκπαίδευση επιθυμούν.

Παθογένειες ετών, που οδήγησαν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας στην οπισθοδρόμηση πρέπει να καταπολεμηθούν με την ενδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος. Καλούμε όλους τους φοιτητές να δυναμώσουν την φωνή τους μαζί μας για να αποτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συντελείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Η Δανάη ζητάει από τον Παύλο να πάνε μαζί στο σπιτάκι του δάσους! Πώς θα αντιδράσουν η αδερφή και η μάνα της;

Ραγδαίες εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Η μεγάλη κόρη της Ηλέκτρας, Δανάη, ζητάει από τον Παύλο να πάνε μαζί στο...