Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ: Υπάρχει πρόβλημα με το ΕΚΑΣ και τα κόκκινα δάνεια – «Δίκη μας διεκδίκηση το υπερταμείο»

Στην ομολογία ότι υπάρχουν νέες απαιτήσεις των δανειστών για τα κόκκινα δάνεια και το ΕΚΑΣ προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr.

«Υπάρχει ένα θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου. Εμείς έχουμε προτείνει 2-3 λύσεις για το θέμα αυτό. Εμείς έχουμε πει ότι δεν μπορούν να πουληθούν τα δάνεια αυτά ή θα πρέπει να βρεθεί ένας ενδιάμεσος τρόπος για να μην υπάρξει αντίκτυπος στο δημοσιονομικό» είπε ο κ. Σταθάκης με δηλώσεις του στο Σκάι προσθέτοντας την εκτίμηση ότι «θα βρούμε λύση με το ΕΚΑΣ».

Παράλληλα ο κ. Σταθάκης «πανηγύρισε» για το υπερ-ταμείο Αποκρατικοποιήσεων λέγοντας ότι «ήταν δική μας διεκδίκηση» χαρακτήρίζοντας, μάλιστα, «δευτερεύον» τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Ωστόσο, επέμεινε ότι «δεν ειναι ταμείο ιδιωτικοποιήσεων» υποστηρίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση για το νερό, την ενέργεια και τις συγκοινωνίες».

Όσον αφορά το θέμα της άρσης των capital controls ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «υπάρχει μια συζήτηση για να έχουμε οδικό χάρτη» προσθέτοντας ότι «η άρση εξαρτάται από τον Ντράγκι και τη χρηματοδότηση, τα πρώτα βήματα αποκλιμάκωσης των «κόκκινων» δανείων και τη λήψη μέτρων εμπιστοσύνης για ροή καταθέσεων».

Για τα εργασιακά τέλος που από ό,τι φαίνεται θα αποτελέσουν το βασικό χτύπημα στην επόμενη αξιολόγηση είπε ότι «προφανώς θα υπάρχουν πιέσεις για ομαδικές απολύσεις, η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 76-77-78

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 76-77-78 Επεισόδιο 76 Η Στάσα ανησυχώντας για την εξέλιξη...