Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αυτή είναι η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη

Το πατριωτικό στοιχείο, ο Ελληνισμός, ο νόμος , η τάξη, και η ελευθερία είναι μερικά από τα σημεία στα οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση το νέο κόμμα με τίτλο ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, που ίδρυσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη.

Αναλυτικά το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης:

«Έθνος και Ελευθερία. Το πρώτο είναι το πρόσωπο μας στον κόσμο και στην Ιστορία. Η δεύτερη είναι το διαρκές ζητούμενο των αγώνων του λαού μας. Σήμερα κινδυνεύουν θανάσιμα και τα δύο. Μόνον η ισχύς μπορεί να τα διασφαλίσει. Ισχυρή εθνική οικονομία, ισχυρή εθνική άμυνα, ισχυρή ελληνική παιδεία και εθνική ταυτότητα, ισχυροί δημοκρατικοί θεσμοί που να υπηρετούν την εθνική και κοινωνική ενότητα, τα καθήκοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας έναντι του όλου Ελληνισμού, εδώ αλλά και στην Ιστορική Περιφέρεια και στην Διασπορά. Σκοπός μας η ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα. Νόμος, Τάξη, Ελευθερία. Ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιοι χώροι. Αυτή είναι η πρώτη υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας και το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, η βασική προϋπόθεση για κάθε είδους δημιουργία σε όλη την κοινωνική και οικονομική ζωή. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία.

Γιατί ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ; Γιατί η σημερινή παρακμή, κατάληξη δεκαετιών αποσύνθεσης, απαιτεί πραγματικά νέες δυνάμεις με ρωμαλέο φρόνημα. Ένα κίνημα κανονικών ανθρώπων, που να έχουν δουλέψει, να έχουν φυλάξει την Πατρίδα με τα όπλα κατά την συνταγματική επιταγή, να έχουν τις αγωνίες του μέσου Έλληνα πολίτη για την οικογένειά του και όχι τον ιδρυματισμό και την αλαζονεία των φοβικών «πορφυρογέννητων» της γερασμένης και μεσαιοχωρίτικης πολιτικής φεουδαρχίας. Ένα κίνημα των φυσικών ιδιοκτητών του τόπου και του κράτους.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, αντιμαχόμενοι με όλα τα δημοκρατικά μέσα την παρακμιακή ιδεολογική επικυριαρχία της Αριστεράς, την πολιτική «ορθότητα» και την κατασυκοφάντηση των εθνικών ιδεών και του πατριωτισμού, προαπαιτούμενα της Δημοκρατίας. Γιατί δεν χαρίζουμε σε κανέναν ολοκληρωτικό ούτε την κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε τον πατριωτισμό.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, για να διαφυλάξουμε τα σύνορα, την ασφάλεια της Πατρίδας και την κοινωνική συνοχή από την λαθρομετανάστευση.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, για να ξαναγίνει η Παιδεία ελληνική, για την επαναφορά της στο συνταγματικό της καθήκον, την εθνική, ηθική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί αναπόσπαστο συστατικό της ταυτότητας μας είναι η Ορθοδοξία και ο ανθρωποκεντρισμός του Ελληνικού Τρόπου και οφείλουμε να την υπερασπιστούμε μαζί με την δημοκρατική νομιμότητα, «όπως το τείχος της πόλης στην πολιορκία».

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί πρέπει να προστατεύσουμε την ατομική ιδιοκτησία των Ελλήνων από την λεηλασία της φορολογίας.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί ο παλαιολιθικός κρατισμός είναι εχθρός της ευημερίας και της ελευθερίας μας αλλά και γιατί η ελευθερία δεν εξαντλείται στο επιχειρείν.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί μόνο η ελεύθερη οικονομία, με εποπτικό ρόλο του κράτους και έλεγχο των κοινωνικών αγαθών, με εθνική παραγωγή, τεχνολογική καινοτομία και επαναπατρισμό του νέου ανθρώπινου δυναμικού από το εξωτερικό, μπορεί να φέρει πραγματική ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνικούς πόρους για να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες και πρόοδο των καλύτερων με βάση την αριστεία. Η Πατρίδα δεν είναι πολυκατοικία για να θέλει απλά διαχειριστή, ούτε ανώνυμη εταιρία για να μιλάμε γι’ αυτήν σαν μέλη διοικητικού συμβουλίου, άχρωμα και φοβικά. Είναι πρωτίστως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν βαθιές ρίζες, μακραίωνη ταυτότητα, χιλιάδες ήρωες και σύμβολα και γη ποτισμένη με αίμα και ιδρώτα.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί εχθρός της ελευθερίας μας είναι και η υπογεννητικότητα, γιατί εκτός από τις ποικιλόχρωμες μειοψηφίες υπάρχει κι η συντριπτική πλειοψηφία, η ελληνική οικογένεια, γονείς που αγωνίζονται να αναθρέψουν τα παιδιά τους, στους οποίους δεν μπορούν να επιβληθούν οι ιδεοληψίες της μιας ή της άλλης μικρoομάδας. Γιατί η μητρότητα, η προστασία της Ελληνίδας Μάνας, είναι θεμέλιο του Έθνους και όρος επιβίωσης του.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, για να προσερχόμαστε στην Ευρώπη των Εθνών ως ισότιμοι εταίροι, ως διεκδικητές και όχι ως ιθαγενείς επαίτες.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, για να ενώσουμε κι οργανώσουμε τον Ελληνισμό της οικουμένης δίνοντάς του ηγεσία, ενότητα στόχων, εθνική στρατηγική.

Ιδρύουμε την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, διότι κανείς δεν θα κάνει για μας αυτό που είναι δικό μας καθήκον για όσους πέρασαν και για όσους θα έρθουν.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ