Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδωνις: Θέλω εκλογές, τις θεωρώ σωτήριες για τον τόπο

«Κάποιοι νομίζουν ότι ο κ. Πολάκης είναι γραφικός. Κάνουν λάθος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Mιλώντας στα Παραπολιτικά Fm o κ.Γεωργιάδης πρόσθεσε «Αυτός ο περίφημος διαγωνισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, γίνεται για να ανοίξουμε περίπου 110 κρεβάτια εντατικής νοσηλείας. Από την καθυστέρηση που έχει υπάρξει λόγω του κ. Πολάκη και από την ακύρωση του διαγωνισμού λόγω του κ. Πολάκη, κάθε μέρα που περνάει κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν κρεβάτι εντατικής νοσηλείας. Κάποιοι από αυτούς, δυστυχώς, θα χάσουν τη ζωή τους ή θα υποστεί μεγάλη βλάβη η υγεία τους».

«Ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά παρά μόνο μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δηλαδή πρέπει να ψηφίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και να του ασκηθεί δίωξη. Ξέρει ότι αυτό δεν θα γίνει άρα δεν φοβάται τον εισαγγελέα» υπογράμμισε.
Ερωτηθείς γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει πρόταση μομφής ή μία πρόταση για εξεταστική απάντησε: «Έχω κάνει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, έχουμε κάνει 35 βουλευτές του κόμματος γραπτή ερώτηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μήνυση στον Εισαγγελέα και ετοιμάζουμε και εμείς στοιχεία για να πάνε στον Εισαγγελέα. Αυτό που έχει κάνει ο κ. Πολάκης είναι αυτόματα παράνομο… έχει παρανομήσει και μάλιστα βαριά».

Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών. Ωστόσο σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «δημιουργεί ένα suspense γιατί είναι αναποφάσιστος και γιατί θέλει να πουλήσει στους δικούς του την ιστορία της σκληρής διαπραγμάτευσης». «Στην πραγματικότητα τα έχει δεχτεί όλα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σενάριο των εκλογών τόνισε ότι ο ίδιος θέλει να γίνουν όμως τόνισε ότι δεν θα γίνουν. «Θέλω να γίνουν εκλογές, τις θεωρώ σωτήριες για τον τόπο, θα ευχόμουν να γίνουν αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνουν» είπε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το κυβερνητικό σχήμα απάντησε: «Δεν το νομίζω, όχι. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το οποίο θα ήθελε να αυτοκτονήσει. Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον πολιτικά τοξικός. Είναι ήδη πάρα πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις και μετά από τα μέτρα που θα ψηφίσει, καταλαβαίνετε που θα πάει. Όποιος ακουμπάει τον Τσίπρα καταστρέφεται πολιτικά. Δεν νομίζω ότι θα θέλει κανείς τώρα να ανταλλάξει μερικούς μήνες υπουργίας με την πολιτική του καταστροφή. Ο κ. Τσίπρας είναι ένα καράβι που βυθίζεται με μεγάλη ταχύτητα».

.iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ