Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γαλάζια πίεση στον Τσίπρα… μέσω Καμμένου

Τα βέλη της προς τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο στρέφει η Νέα Δημοκρατία, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει, με την εξαίρεση της αναίμακτης παραίτησης της Βασιλικής Κατριβάνου, εμφανίζεται ανθεκτική στα δύσκολα μέτρα και την πίεση των ΜΜΕ και της κοινωνίας, σύμφωνα με το newpost.gr.

Την Κυριακή στη Βουλή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε ένα σημαντικό τμήμα της ομιλίας του προκειμένου να εκθέσει τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο ως προς τους χειρισμούς του για το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων. Ήταν η στιγμή της ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. που το χειροκρότημα των βουλευτών της Ν.Δ. είχε την μεγαλύτερη διάρκεια.

Χθες, με αφορμή την… καταγγελία Καμμένου ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι «εγκληματική και αντισυνταγματική», τοποθέτηση που προκάλεσε αμηχανία και στο Μέγαρο Μαξίμου, οι γαλάζιοι αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν ρουκέτες κατά του υπουργού Άμυνας.

Εις ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, ο στόχος της αυξημένης πίεσης προς τον Πάνο Καμμένο είναι διπλός.

Πρώτη επιδίωξη είναι η πλήρης απαξίωση του Προέδρου των ΑΝΕΛ και τελικά του κόμματος με στόχο την αποσκίρτηση ψηφοφόρων και ειδικών κοινών. Η Ν.Δ. έσπευσε, για παράδειγμα, τόσο με ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη όσο και με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη να στηλιτεύσει τις νέες περικοπές, επιδιώκοντας προφανώς να προσεταιριστεί το συγκεκριμένο ακροατήριο.

Κύρια, ωστόσο, επιδίωξη είναι η πολιτική αποδυνάμωση των ΑΝΕΛ, η δημιουργία συνθηκών αστάθειας στην κοινοβουλευτική ομάδα και, εν τέλει, η δοκιμασία της κυβερνητικής συνοχής. Άλλωστε, ο κ. Καμμένος έχει δώσει λαβές. Από τις απόλυτες δηλώσεις του περί μη αποδοχής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ακριβώς πριν ένα χρόνο, μέχρι τις διαβεβαιώσεις για τη μη περικοπή δαπανών και μισθολογίων στις ένοπλες δυνάμεις και από την απαίτηση για αποπομπή του Γ. Μουζάλα μέχρι τη συνυπογραφή της δημιουργίας του νέου υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων είναι συχνά χαοτική. Κάτι που ουδεμία διάθεση έχει να αφήσει ανεκμετάλλευτο το επιτελείο της Συγγρού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ