Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στίχους για αλβανικό τραγούδι έγραψε ο Βαρουφάκης

Μόνο… πολυπράγμων δεν σταματάει να είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε στίχους για ένα τραγούδι, το οποίο θα τραγουδηθεί από την αλβανική συμμετοχή κατά την τελετή έναρξης της Αρχιτεκτονικής Μπιενάλε της Βενετίας, σύμφωνα με το paraskhnio.gr.

Οι στίχοι ζητήθηκε να έχουν σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, με τον Βαρουφάκη να γράφει για την κόρη του, η οποία έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία, με τον αρχιτέκτονα και επικεφαλής της Αλβανικής αποστολής, Simon Battisti, να τονίζει ότι όσα έγραψε ο Γιάννης είναι εξαιρετικά προσωπικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμπνεύστηκε από την κόρη του, η οποία έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της αλβανικής αποστολής, ο αρχιτέκτονας Simon Battisti, οι στίχοι του Γ. Βαρουφάκη είναι εξαιρετικά προσωπικοί:

«Στους στίχους του λέει τη δική του ιστορία και πώς είναι να βρίσκεται μακριά από το σπίτι και μακριά από την κόρη του, ζώντας πολύ μακριά από εκείνη».

Το project που παρουσιάζει η Αλβανία στην Μπιενάλε έχει τίτλο «I have left you the mountain», ενώ η συμμετοχή έχει την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της γειτονικής χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 Η Αλεξάνδρα, αδύναμη και καταβεβλημένη, «συναντά» και μιλά στον...