Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποτοξίνωση από το Πάσχα με κάθε τρόπο!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-3879017056509812”,
enable_page_level_ads: true
});

Έσπασες αυγά, καταβρόχθισες αρνιά, κατάπιες κρασιά, τώρα ήρθε η ώρα για Αποτοξίνωση, με το άφλα κεφαλαίο, με κάθε τρόπο. Σου δίνουμε 15 τρόπους για να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας.

1 Ξεκίνα με νερό

Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό και χρειάζεται περίπου 8 ποτήρια την ημέρα για να το κρατήσει ενυδατωμένο και να συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών. Μόλις ξυπνήσεις πιες νερό, να ρίξεις και λίγο λεμόνι το πεπτικό σου θα σε ευγνωμονεί.

2 Κόψε την καφεΐνη

Μείωσε το αλκοόλ και τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά τύπου κόλα. Αν πίνεις περισσότερα από τέσσερα ποτά την ημέρα που περιέχουν καφεΐνη κόψε τα σταδιακά για μια εβδομάδα ή δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσεις αποτοξίνωση, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα στέρησης όπως πονοκέφαλος και οξυθυμία.

3 Μακριά από τα επεξεργασμένα κρέατα και τα γλυκά

Αυτό θα βοηθήσει το πεπτικό σου σύστημα να κάνει ένα καλό διάλειμμα. Επίσης κόψε τους απλούς υδατάνθρακες και τα τηγανητά. Για πρωτεΐνη κατανάλωνε περισσότερα όσπρια, όπως φασόλια, ρεβίθια και φακές.

4 Τρώγε πολλά λαχανικά και ολόκληρα τα φρούτα

Δώσε έμφαση σε μούρα, αχλάδια, δαμάσκηνα και μήλα. Απέφυγε τους χυμούς φρούτων γιατί περιέχουν ζάχαρη και δεν κρατούν σταθερά τα ενεργειακά σου επίπεδα. Φρόντισε να είναι βιολογικά.

Διάβασε: Easy detox: Ποιες τροφές βοηθούν στην αποτοξίνωση;

5 Βρες τα λιπαρά

Επίλεξε ωμούς ξηρούς καρπούς, σπόρους, αβοκάντο και αχλάδια, σολομό για να πάρεις τα υγιεινά λιπαρά που περιέχουν, τα οποία επιβραδύνουν την πέψη και σου δίνουν περισσότερη ενέργεια. Οι σπόροι Chia είναι επίσης καλή επιλογή επειδή είναι εύπεπτοι και πλούσιοι σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη.

6 Φάε φυτικές ίνες

Προτίμησε ακατέργαστα προϊόντα όπως η βρώμη και το καστανό ρύζι, επειδή σου παρέχουν φυτικές ίνες και την ενέργεια που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης.

7 Έχε υπόψη σου τα προβιοτικά

Τα προβιοτικά προωθούν την υγεία του εντέρου με καλά βακτήρια που συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού. Πρόσθεσε το τυρί cottage στη λίστα αποτοξίνωσης μαζί με τα προβιοτικά γιαούρτια και ροφήματα όπως το κεφίρ.

8 Μείωσε το αλάτι

Ακόμα κι αν δεν προσθέτεις αλάτι στο φαγητό πολλά τρόφιμα έχουν ήδη υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Αντί για αλάτι προτίμησε τα φρέσκα μυρωδικά.

9 Πιες βότανα

Καθάρισε και προστάτεψε το συκώτι σου καταναλώνοντας βότανα όπως ρίζα πικραλίδας, κολλιτσίδα, πράσινο τσάι και γάλα από γαϊδουράγκαθο.

10 Ασκήσου

Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα ακόμα κι αν είναι μια βόλτα το μεσημέρι. Οι προπονήσεις υψηλής έντασης είναι καλές, αλλά το περπάτημα, η γιόγκα και το pilates έχουν μια πιο κατευναστική επίδραση στο σώμα σου και βοηθούν καλύτερα στην αποτοξίνωση.

11 Δοκίμασε τη βιταμίνη C

Η βιταμίνη C ενεργοποιεί την γλουταθειόνη, μια πρωτεΐνη που βοηθάει στην αποτοξίνωση του συκωτιού και αυξάνει την παραγωγή των ενζύμων αποτοξίνωσης του συκωτιού οδηγώντας στη φυσική διαδικασία καθαρισμού του.

12 Πάρε βαθιές αναπνοές

Ανάπνευσε αργά και βαθιά για να επιτρέψεις στο οξυγόνο να κυκλοφορεί καλύτερα στον οργανισμό, μεταφέροντας τα θρεπτικά συστατικά.

13 Κάνε ένα μασάζ αποτοξίνωσης

Το detox μασάζ είναι ένας καλός τρόπος για την αποτοξίνωση του σώματος. Πιέζοντας ο θεραπευτής σε συγκεκριμένα σημεία, όπου οι τοξίνες συσσωρεύονται, συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών.

14 Διαχειρίσου το στρες

Δεν μπορείς να απελευθερώσεις τις «καλές» ορμόνες, αυτές που σε κάνουν να νιώθει καλά, όταν έχεις άγχος. Όταν δεν νιώθεις καλά οι βλαβερές τοξίνες αυξάνονται και οι λειτουργίες του σώματος επιβραδύνονται. Όταν μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος σωστά συμβάλλεις σε έναν φυσικό καθαρισμό του σώματος.

15 Άκουγε το σώμα σου

Αν έχεις συχνούς πονοκεφάλους, στομαχικές διαταραχές, διάρροια, δυσκοιλιότητα, νιώθεις κούραση και εξάντληση, έχεις κράμπες, έλλειψη ενέργειας ή οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα πιθανότατα χρειάζεσαι αποτοξίνωση. Ξεκίνα τώρα.

wefit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 76-77-78

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 76-77-78 Επεισόδιο 76 Η Στάσα ανησυχώντας για την εξέλιξη...