Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρουσίες «έκπληξη» στην εκδήλωση για το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή, των υπουργών Εξωτερικών κ. Νικου Κοτζιά και Εργασίας κ. Κατρούγκαλου αλλά και πλήθους εκπροσώπων από όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου αλλά και από το χώρο των Γραμμάτων, παρουσιάστηκε το απόγευμα το βιβλίο του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…». Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία του πρυτάνεως κ. Θάνου Δημόπουλου, σφραγίστηκε με την αποδοχή από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά της πρότασης του κ. Στυλιανίδη για επανασύσταση της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το paraskhnio.gr.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Στυνιανίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άδεια προκειμένου να σπάσει το πρωτόκολλο και να αναγγείλει πρώτους τους Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα και Ξάνθης και Περιιθεωρίου Παντελεήμονα.

Εντυπωσιακή, όπως αναμενόταν, άλλωστε, ήταν η παρουσία στελεχών από τη Νέα Δημοκρατία. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην υπουργός κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα.

Από την εκδήλωση πέρασε και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ παρέστη και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουϊκ. Παρόντες επίσης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο πρόεδρος της “Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος, δικαστικοί και πρέσβεις κα.

Στο νέο του βιβλίο, ο πρώην υπουργός, αν και δίνει έμφαση στα ζητήματα της Θράκης, με τα οποία άλλωστε ασχολείται επί σειρά ετών, αναδεικνύει και θέματα ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος. Είναι ενδεικτική η αναφορά του ότι «μετά την κρίση που ξέσπασε το 2010 και τη μετεξέλιξη της τουρκικής παρεμβατικότητας στην κατεύθυνση της “πολιτικης συνδιοίκησης” στην περιοχή, διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο που καθιστά πιο αναγκαία την οριζόντια συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Πέραν του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά το βιβλίο προλόγησαν ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο Άγγελος Συρίγος επίκουρος καθηγητής διεθνούς δικαίου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 97 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 97 Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη, γεγονός που τον...