Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έβαλε “βύσμα” ο Τσακαλώτος για να κάνει 6 μήνες στρατό;

Μία απίστευτη ιστορία από το… στρατιωτικό παρελθόν του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα. Το αίτημα για μειωμένη θητεία και η… πληρωμένη απάντηση του (θείου του) στρατηγού Τσακαλώτου!
Η στρατιωτική θητεία -και δη η διάρκειά της- είναι ένα ζήτημα που πολλές φορές στο παρελθόν έχει φέρει στο προσκήνιο πολιτικά πρόσωπα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

“Ουδείς Τσακαλώτος υπηρέτησε μειωμένη θητεία”!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βηματοδότη, ο -τότε φοιτητής στην Οξφόρδη- Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε να κάνει μειωμένη θητεία επειδή δεν γνώριζε… καλά ελληνικά (!) και μάλιστα (θεωρούσε ότι) είχε κι ένα δυνατό “χαρτί” στα χέρια του.

Το ότι ο θείος του, Θρασύβουλος Τσακαλώτος, ήταν τότε στρατηγός. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα υπολόγιζε!

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα:

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-3879017056509812”,
enable_page_level_ads: true
});

“Ήταν να πάει φαντάρος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως μου εξιστορούν ως ανέκδοτο τα στρατιωτικά παθήματα του υπουργού Οικονομικών. Μια κοινότητα της Οξφόρδης (όπου σπούδαζε) έστειλε σχετική επιστολή η οποία έφθασε στον στρατηγό Τσακαλώτο, θείο του μελλοντικού υπουργού. Ζητούσε μειωμένη θητεία, ένα εξάμηνο δηλαδή, επειδή σπούδαζε και κυρίως επειδή δεν γνώριζε καλά ελληνικά.

Ο στρατηγός Τσακαλώτος, νικητής τοτυ εμφυλίου πολέμου, μόλις έλαβε την επιστολή εξεμάνη και έστειλε στον ανιψιό του ένα λακωνικό γράμμα, στο οποίο έγραφε τα παρακάτω:

“Ουδείς Τσακαλώτος υπηρέτησε μειωμένη θητεία”. Οπότε τι να κάνει ο Ευκλείδης;Αποδέχθηκε θέλοντας και μη την υπόδειξη – εντολή του στρατηγού και εκπλήρωσε στο ακέραιο τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Δηλαδή 24 μήνες”.

newsit;gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 114 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 114 Μαθιός και Βασιλική ανησυχούν για τις προθέσεις του εισαγγελέα στο θέμα...