Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες -Τιμή εκκίνησης 3 εκατ. ευρώ

Για την προκήρυξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών αλλά και τη διαπραγμάτευση μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, γνωστοποιώντας ότι “στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινά η διαδικασία της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες με προθεσμία υποβολής των φακέλων 45 ημέρες”.

Με φόντο τις εξελίξεις στην οικονομία, εμφανίστηκε κατηγορηματικός, ότι “η δημοσιονομική προσαρμογή που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 20 δισ. χαμηλότερη από αυτή που είχε συμφωνήσει η ΝΔ”.
“Κάποιοι αρνούνται να δεχθούν ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν”, είπε και συνέχισε λέγοντας ότι “Η απαίτηση νέων μέτρων γίνεται από αυτούς που προέβλεπαν την καταστροφή που δεν ήρθε”. Τόνισε, δε, πως “θα υπερασπιστούμε την πολιτική μας πρωτοβουλία να προστατεύσουμε χαμηλά εισοδήματα, αγροτικές συντάξεις και κόσμο που επλήγη από την ανεργία. Η προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων και η διατήρηση των επικουρικών είναι στο θεμέλιο της πολιτικής μας”.

Την επόμενη εβδομάδα οι τηλεοπτικές άδειες
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο, ο υπουργός επικρατείας ανέφερε πως: “Το κοντέρ μηδενίζει στο νέο τηλεοπτικό τοπίο χωρίς διάκριση προέλευσης” καιαναφερθείς στον αριθμό των αδειών είπε: “Οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν με την ανάρτηση της προκήρυξης το πως διαμορφώνεται το τηλεοπτικό τοπίο. Η έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν αν όλα πάνε καλά μπορεί να σηματοδοτήσει και μια νέα σελίδα για την ελληνική τηλεόραση”.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι “ακούσαμε κριτική για το μέλλον των εργαζομένων. Δεν μας υποστήριξαν στα υψηλά κριτήρια που βάλαμε αναφορικά με τα εργασιακά. Υποκριτικό”.Παράλληλα, σημείωσε πως είναι πολλές οι εσωτερικές αντιφάσεις εκείνων που θέλουν αλλαγές ή προνομιακή μεταχείριση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ τόνισε πως σύντομα θα έχουμε νέο σύννομο τηλεοπτικό τοπίο με τη νέα τηλεοπτική περίοδο.”Η τμηματική καταβολή του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες σε δύο ή σε τρία έτη μπορεί να συζητηθεί”, είπε, μεταξύ άλλων, ενώ είπε με νόημα: “Όταν δεν πληρώνεις τους εργαζόμενους του σταθμού σου καλύτερα να περιφέρεις την λύπη σου γι’αυτό και όχι για το τίμημα της άδειας”.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ