Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Εθνική Ενότητα» το νέο κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου με σήμα τον πυρσό – Ποιοι θα συμμετέχουν

«Εθνική ενότητα» είναι το όνομα του νέου κόμματος που παρουσίασαν οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Τάκης Μπαλτάκος,

Πρόεδρος του νέου κόμματος είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ποιοι θα συμμετέχουν
Σε ότι αφορά στο ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο αυτό κόμμα, οι δύο ηγέτες του νέου κόμματος απάντησαν πως έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές και προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες.

Είπαν μάλιστα ότι δεν έχουν έτοιμα ψηφοδέλτια, λέγοντας ότι είναι νωρίς. «Εκτός αν οι συνθήκες μάς οδηγήσουν εκεί», συμπλήρωσε, όμως, ο κ. Καρατζαφέρης. «Θεωρώ ότι ανάμεσα στις σκέψεις του Τσίπρα είναι και η απόδραση. Δεν ξέρω αν έχει τα αποθέματα να το κάνει, αλλά βρίσκεται σε αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν μιλούν με πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως με τον Γιάννη Μιχελάκη και τον Αργύρη Ντινόπουλο, απάντησαν θετικά, λέγοντας, μάλιστα, ότι μίλησαν μαζί τους και χθες. Θετική ήταν η απάντησή τους και στο ερώτημα για το αν συνομιλούν με διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στην παρουσίαση του νέου πολιτικού σχηματισμού μοιράστηκε φυλλάδιο με τον τίτλο «Ως πότε», όπου τίθενται επτά ερωτήματα:

1.Η χώρα είναι υπό ξένη οικονομική κατοχή επί έξι χρόνια.

2.Η χώρα έχει αρνητική ανάπτυξη και αμειώτη εργασία επί έξι χρόνια

3.Καταστήματα κλείνουν, μικρομεσαίοι αφανίζονται, αγρότες υποφέρουν, συντάξεις απομειώνονται, ακίνητες περιουσίες απαξιώνονται.

4.Η ασθενέστερη οικονομικά χώρα της Ευρωζώνης έχει το ίδιο νόμισμα με την ισχυρότερη.

5.Η χώρα σήμερα δεν έχει σύνορα και οι ξένες ΜΚΟ έχουν υποκαταστήσει το κράτος.

6.Η χώρα δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση σε κανένα κύριο ζήτημα.

7.Η ελληνορθόδοξη πολιτιστική μας ταυτότητα κάθε μέρα νοθεύεται και η Ορθοδοξία, η ψυχή της ψυχής μας συνεχώς βάλλεται.

Οι δυο τους τονίζουν ότι θα πρόκειται για ένα καθαρόαιμο δεξιό κόμμα που θα επιχειρήσει να καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή και θα απευθύνεται στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, άλλωστε, τονίζουν ότι υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που προβληματίζονται από την κεντρώα στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, στοχεύουν στους δεξιούς ψηφοφόρους που με αυξανόμενους ρυθμούς απέχουν από τις κάλπες.

Το νέο κόμμα λέγεται Εθνική Ενότητα και έχει σήμα τον Πυρσό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ