Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Στην βραδιά που γύρισε ο Λέτο στα πράσινα, ο Παναθηναϊκός, με το 2-0 επί του Ατρομήτου, επέστρεψε μετά από 2 αγωνιστικές στις νίκες και έπειτα από 2 μήνες (από 4/1) στα «τρίποντα» στην Λεωφόρο!

Έτσι έπαιξαν

Αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος επέλεξε τον Λουκ Στιλ κάτω από τα δοκάρια. Πράνιτς αριστερό μπακ, Μαρινάκης δεξί και ο Τελάντερ με τον Μολέδο στο κέντρο των μετόπισθεν. Ζέκα και Κουτρουμπής τα αμυντικά χαφ. Δεξί εξτρέμ ο Εβανζελίστα, αριστερό ο Βλαχοδήμος, ο Βιγιαφιάνιες σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Μπεργκ. Ο Τραϊανός Δέλλας που οδήγησε τον Ατρόμητο στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τα ημιτελικά του Κυπέλλου, προτίμησε τον Μπάρκα στην εστία, Φυτανίδης και Λαζαρίδης στα στόπερ, δεξιά στην άμυνα ο Κιβρακίδης και αριστερά ο Μπίτολο. Γροντής και Ούμπιντες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μπρίτο, Σουμπίνιο και Ματέι η μεσοεπιθετική τριπλέτα, με τον Λε Ταλέκ «αιχμή» του δόρατος στο 4-2-3-1 του «Κολοσσού».

Ο υπέροχος κύριος Βιγιαφάνιες

Για ένα εικοσάλεπτο ήταν σε δαιμονισμένη κατάσταση. Σε τρελά κέφια, δείγμα του ότι ήθελε να αποδείξει στον προπονητή του πως δεν άξιζε να παραμείνει στον πάγκο στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έκανε τα πάντα στο καλύτερο του ημίχρονο με την φανέλα του «τριφυλλιού» και ήταν το «κλειδί», ώστε ο Παναθηναϊκός να ανοίξει νωρίς το σκορ απέναντι στον Ατρόμητο. Ντρίμπλαρε, πάσαρε, σούταρε, συνεργάστηκε άψογα με τον Μάρκους Μπεργκ.

Από το «χάδι»-ασίστ και το υπέροχο τελείωμα του Εβανζελίστα στο 8′, οι «πράσινοι» έκαναν το 1-0 και είχαν δύο πολύ καλές στιγμές, ώστε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης. Ο Βλαχοδήμος στο 12′ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μπάρκα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο «Βίγια» αφού… ζάλισε την άμυνα των φιλοξενούμενων δεν κατάφερει από πλάγια θέση να βρει δίχτυα και να σημειώσει ένα τρομερό γκολ! Μετά το 20′ ο Ατρόμητος ισορρόπησε, ανταποκρίθηκε καλύτερα στα μαρκαρίσματα της μεσαίας γραμμής και κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα. Ο

Παναθηναϊκός ειδικά μετά το 30΄ ήταν σαν να έβαλε τις μηχανές στο… ρελαντί, δεν είχε την ίδια καλή εικόνα και η ομάδα του Δέλλα παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσια με την μεγάλη ευκαιρία του Γροντή στο 30′! Ο Παναθηναϊκός αν και είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, δεν βρήκε καλές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου για να «καθαρίσει» το ματς και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιαρά για το πρώτο ημίχρονο.

Τανγκό στην μεγάλη επιστροφή!

Ο Ατρόμητος με το… καλησπέρα της επανάληψης μπήκε στο στόχο να πιέσει τον Παναθηναϊκό και πήρε τον έλεγχο του κέντρου, με τις ευλογίες των γηπεδούχων που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και περίμεναν στο δικό τους γήπεδο. Οι Περιστεριώτες, ωστόσο, δεν είχαν τρόπο να εκμεταλλευθούν την κατοχή και με εξαίρεση το σουτ του Γροντή στο 62′ δεν είχαν άλλη καλή στιγμή μπροστά από την εστία του Στιλ.

Η Λεωφόρος μπήκε σε διαδικασία άγχους, το άγχος όμως έγινε… τρέλα με την είσοδο του Σεμπάστιαν Λέτο στο 68′(4-4-2 από 4-2-3-1)! Ο Αργεντινός επέστρεψε με την φανέλα του Παναθηναϊκού, δύο λεπτά αργότερα έφυγε στο… ξέφωτο, σούταρε, ο Μπάρκας έκανε ασταθή επέμβαση και ο δαιμονισμένος Βιγιαφάνιες σε μία 100% αργεντίνικη φάση, πήρε το… ριμπάουντ και «εκτέλεσε» για το 2-0!

Το 2-0 «άνοιξε» ακόμη περισσότερο το γήπεδο του Ατρομήτου, οι «πράσινοι» βρήκαν χώρους και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Ο Λέτο έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο ντεμπούτο στο 75′, ο Μπεργκ στιγμές αργότερα θα μπορούσε να είναι πιο ομαδικός σουτάροντας άουτ και οι αρκετές καλές στιγμές(η καλύτερη του Μαμούτε στο 77) που ακολούθησαν δεν έγιναν γκολ για να ανέβει ο δείκτης του σκορ.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να ζητά την νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή…

MAN OF THE MATCH: Δαίμονας! Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν σε καταπληκτική κατάσταση κόντρα στον Ατρόμητο, έχοντας διαστήματα που ήταν ασταμάτητος. Ασίστ για το 1-0 με καταπληκτική πάσα, γκολ για το 2-0, όντας στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Ανέβασε επίπεδο την δημιουργία του «τριφυλλιού», η δική του εξαιρετική εικόνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ροντρίγκο Μολέδο. Να μην τον ματιάσουμε, ο Βραζιλιάνος έχει ξεκινήσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ανίκητος τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα, η δύναμη που μπαίνει στις φάσεις… τρομάζει τον αντίπαλο. Πολύ καλός και με την μπάλα στα πόδια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ατρόμητος για τα δεδομένα της αναμέτρησης, κράτησε πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια του αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Έδειξε πρόβλημα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Η ΓΚΑΦΑ: Είναι εξαιρετικός πορτιέρο και ένας από τους καλύτερους στην ηλικία του. Ο Μπάρκας έκανε απόψε στην Λεωφόρο κάποιες πολύ καλές αποκρούσεις, δείχνοντας το μεγάλο του ταλέντο. Στο 2-0 του Παναθηναϊκού, όμως, έχει λάθος αντίδραση, το σουτ του Αργεντινού δεν είναι δυνατό και από την κακή απόκρουση… στρώνει την μπάλα στο Βιγιαφάνιες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Στυλιαρά. Υπάρχει μία φάση στο 83′ όπου η μπάλα βρίσκει εξ’ επαφής στο χέρι του Μπεργκ μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Η φάση έχει ξεκινήσει από χέρι του Λε Ταλέκ και ο ρέφερι άφησε την φάση να εξελιχθεί. Με λάθη οι επόπτες και ειδικά ο δεύτερος Λάμπρου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός με τον Λούκας Βιγιαφάνιες πρωταγωνιστή και με εξάρσεις στην απόδοσή του νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο και πηγαίνει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής. Μετά από πέντε ματς νίκησε και πάλι στο γήπεδό του! Στα συν και η επανεμφάνιση του Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, ήταν μέσα στις φάσεις και είναι εδώ!
 gazzetta.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ