Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0

Ο Κυριακίδης κράτησε το «μηδέν» για τον Παναιτωλικό έως το 73ο λεπτό με σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων, όμως σε εκείνο το σημείο η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Άντι Λίλα έκαμψε την αντίσταση του Έλληνα τερματοφύλακα και έδωσε στον ΠΑΣ Γιάννινα την ώθηση για να φτάσει στη νίκη με 2-0 απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, με τον Ακόστα να «τελειώνει» το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, στο εναρκτήριο ματς της 25ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμοιαζε «υπνωτισμένος» στο ξεκίνημα, χάνοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Στο 5΄ το εν κινήσει σουτ του Ακόστα πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη, στο 9΄ ο Ίλιτς έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά ο Μανιάς στο ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε και στο 11΄ από μπαλιά του Τσουκαλά στον Ακόστα εκείνος πλάσαρε αλλά ο Κυριακίδης είχε προλάβει να τον καλύψει και απέκρουσε φανταστικά με ένα χέρι.

Ο «χορός» των ευκαιριών συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους στο 26΄ με τον Ίλιτς (απέκρουσε ο Κυριακίδης), ενώ οι Αγρινιώτες απείλησαν ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο με τη βολίδα του Κάπελ έξω από την περιοχή στο 34΄, που απέκρουσε ο Περιστερίδης.

Η πίεση του ΠΑΣ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη δημιουργούσαν φάσεις και ευκαιρίες, όπως στο τρίλεπτο 67΄ – 69΄ που απείλησαν άμεσα με τους Μανιά, Ίλιτς, Τζημόπουλο με τον Κυριακίδη να κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις στις δύο πρώτες περιπτώσεις και τον παίκτη των Ιωαννίνων να σουτάρει πάνω από το δοκάρι από τα 3 μέτρα στην τρίτη (!).

Στο 73΄ όμως ο Λίλα έλυσε τον… «γρίφο» σκοράροντας το πρώτο γκολ της συνάντησης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, για να «κλειδώσει» το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να φτάνει στους 31 βαθμούς και να «πιάνει» στην 7η θέση Παναιτωλικό και Λεβαδειακό.

Διαιτητής: Δ. Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Σκόνδρας, Μιχαήλ – Μάρτιν, Κάπελ, Μάρκος Πάουλο, Μύγας

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς (82΄ Γιάκος), Ναδάλες (90΄+ Καρανίκας), Ακόστα, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς (90΄ Ηλιάδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Μάρτιν (87΄ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο (79΄ Χαντακιάς), Βασιλούδης (79΄ Φερέιρα), Ουάρντα, Κάπελ, Μουνιός, Μαρκόβσκι.

in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ