Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1

Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παχνίδι ο Πανιώνιος απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στους «Ζωσιμάδες» από τον ΠΑΣ Γιάννενα και είναι μια ανάσα από τα play off στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

O ΠΑΣ άνοιξε το σκορ στο 23΄ με τον Ίλιτς ενώ ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 84΄ με τον Καραμάνο. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες λόγω αποβολών των Μανιά (76΄) και Ρισβάνη (78΄).

Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στους 41 βαθμούς, 6 περισσότερους από ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά που έχουν από 35. Το πρόγραμμα της ομάδας του Ουζουνίδη είναι δύσκολο (ΠΑΟΚ εντός, ΑΕΚ εκτός και Ατρόμητο εντός) στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές, ωστόσο, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να βρεθεί εκτός play offs.

Κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο από πλευράς φάσεων κι από τις δύο ομάδες που «σημαδεύτηκε» από την φάση του 23ου λεπτού: Ο Ίλιτς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ αιφνιδίασε τον Διούδη και με τον τρόπο αυτό έβαλε τους Γιαννιώτες μπροστά στο σκορ. Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο διάστημα αυτό το 1-0 ήταν απόλυτα δίκαιο, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή, σε σύγκριση με τους Νεοσμυρνιώτες που ήταν επιθετικά ανύπαρκτοι.
Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι στο 5΄, σε χέρι του Μπακασέτα μετά την κεφαλιά του Μιχαήλ, παράβαση που κακώς δεν υπέδειξε ο διαιτητής Τζήλος. Επίσης στο 21΄ οι Γιαννιώτες απείλησαν ξανά, με την κεφαλιά του Μιχαήλ που απομάκρυνε ο Καραμάνος και στην επαναφορά το νέο σουτ του αμυντικού των γηπεδούχων απομάκρυνε ο Οικονόμου.
Ούτε και το β΄ μέρος είχε πολλές φάσεις, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Ουζουνίδης για να κάνει πιο επιθετικό τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 67΄ με τον Ναδάλες να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ωστόσο, μετά το 70΄ το παιχνίδι «άναψε» για τα καλά. Σε διάστημα τριών λεπτών οι δύο ομάδες έχασαν από ένα παίκτη, αρχικά με τον Μανιά να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη του Τζήλου (76΄) και στο 78΄ ο Ρισβάνης έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον Ναδάλες και αποβλήθηκε με τον ίδιο τρόπο.
Κατά παράδοξο τρόπο με παίκτη λιγότερο οι δύο ομάδες έπαιξαν καλύτερο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα ο Πανιώνιος, που στο 84΄ έφτασε στην ισοφάριση με το πλασέ του Καραμάνου μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων. Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις έχασε τεράστια ευκαιρία να χαρίσει το «τρίποντο» στον Πανιώνιο, όταν νικήθηκε στο τετ-α-τετ που είχε με τον Περιστερίδη.

Διαιτητής: Αθ.Τζήλος (Λάρισα)
Κίτρινες: Σκόνδρας, Μανιάς – Ρισβάνης, Χαλκιαδάκης, Ανσαριφάρντ, Οικονόμου
Κόκκινες: 76΄ Μανιάς (δεύτερη κίτρινη) – 78΄ Ρισβάνης (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Τσουκαλάς, Λίλα, Ναδάλες (90΄ Γιάκος), Ακόστα, Μανιάς, Ίλιτς (90΄ Ηλιάδης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (64΄ Χαλκιαδάκης), Κόρμπος, Μασούρας (46΄ Ανσαριφάρντ), Μπακασέτας, Καθάριος (59΄ Τζανδάρης), Καραμάνος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 73 (26αγ.) –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ–
2. ΑΕΚ 53
3. Παναθηναϊκός 48
4. ΠΑΟΚ 44
5. Πανιώνιος 41
6. Πλατανιάς 35
. ΠΑΣ Γιάννινα 35
8. Αστέρας Τρίπολης 34
. Παναιτωλικός 34
10. Λεβαδειακός 33
. Ατρόμητος 33
12. Ξάνθη 32
13. Ηρακλής 31 -26αγ.
14. Βέροια 26
15. Πανθρακικός 17 –ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ–
16. Καλλονή 15 –ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ–
* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Μετά την τραγική εξέλιξη με την Όλγα, η Μαρίκα συγκλονισμένη αναζητά την Βικτωρία, ώστε...