Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΞΑΝΘΗ – ΚΑΛΛΟΝΗ 0-0


Ματσάρα αλλά στο… 0-0! Η Ξάνθη έχασε μεγάλες ευκαιρίες να βρεθεί κοντά στις θέσεις των πλέι οφ και η Καλλονή με δύο δοκάρια (το 2ο ο Γεωργίου στην τελευταία φάση) δεν μπόρεσε να… κλέψει το ματς και να ελπίζει στο θαύμα!

Η Ξάνθη είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι την ουσία και δεν έκανε γκολ τις φάσεις για να μείνει στη «λευκή» ισοπαλία με την Καλλονή, που είχε το δοκάρι του Τσαμπούρη και επιχείρησε να κλέψει τους τρεις βαθμούς της νίκης από την καλύτερη Σκόντα με άλλο ένα του Γεωργίου στην εκπνοή του αγώνα.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για την Ξάνθη ο Ζαρόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπαξεβανίδης δεξιά στην άμυνα, ο Γουάλας αριστερά και οι Λισγάρας, Γούτας στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Βασιλακάκης, Παπαστεριανός και μπροστά τους δεξιά ο Σολτάνι, αριστερά ο Νιέτο και δεκάρι ο Ορφανίδης. Στην κορυφή ο Καπετάνος.

Για την Καλλονή ο Δαύκος πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τσαμπούρη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γκόλια το αριστερό και τους Μίκιτς, Αναστασιάδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Καλτσάς, Μπλάζιτς και μπροστά τους δεξιά ο Γεωργίου, αριστερά ο Γουερέ και επιτελικός ο Μανούσος. Μοναδικός προωθημένος ο Μάρκοβιτς.

Η Ξάνθη τις φάσεις, ο Δαύκος τις επεμβάσεις

Η Καλλονή θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό της στα πρώτα λεπτά, όμως η Ξάνθη πήρε σιγά-σιγά τα ηνία, είχε την κατοχή της μπάλας και τις φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Βέβαια, αυτές ήρθαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής, αφού η ομάδα της Μυτιλήνης δεν επέτρεπε τις κάθετες πάσες, ενώ δεν μπορούσε να αναπτυχθεί στις όποιες επιθετικές προσπάθειες είχε.

Αυτό του Ορφανίδη στο 3′ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ το σουτ του Παπαστεριανού στην κίνηση στο 13′ δεν ανησύχησε τον Δαύκο, που έκανε καλό πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια προέβη σε κάποιες επεμβάσεις.

Ο γκολκίπερ της ΑΕΛΚ απέκρουσε το διαγώνιο του Ορφανίδη από δεξιά στο 17′, ενώ «έβγαλε» και την κοντινή κεφαλιά του Καπετάνου, μετά από σέντρα του Μπαξεβανίδη από δεξιά, στο 28′. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή στα πρώτα 45 λεπτά, με τη Σκόντα να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί μετά το ημίωρο, γεγονός που έφερε τις φωνές του Λουτσέσκου για καλύτερη ανάπτυξη.

Βέβαια, φώναζε και ο Καραγεωργίου και σε μία φάση αναζητούσε πού βρίσκεται ο Γουερέ, καθώς τον έχασε από το οπτικό του πεδίο! Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν δειλά-δειλά μπροστά και επιχείρησαν να απειλήσουν στο 37′, όταν οι Γεωργίου και Μάρκοβιτς άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο τελευταίος έκανε το σουτ, που κόντραρε στα σώματα.

Ωραίο ματς, δύο δοκάρια και Δαύκος

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως τέρματα στα αποδυτήρια και στην επανάληψη είδαμε πολύ ωραίο ματς με φάσεις δύο δοκάρια, αλλά όχι γκολ, τη στιγμή που ο Δαύκος ήταν και πάλι εξαιρετικός για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του. Ο τερματοφύλακας της Καλλονής σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του Σολτάνι στο 47′, ενώ μπλόκαρε αυτή του Γούτα στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Μετά το 55′, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση και είχαν δύο καλές στιγμές, με το σουτ του Μανούσου να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ζαρόπουλου στο 56′, όπως και αυτό του Ξύδα έξω από την περιοχή τρία λεπτά αργότερα.

Ο Δαύκος είπε «όχι» και στο σουτ του Σολτάνι από το ύψος της περιοχής στο 65′, τη στιγμή που ο Παπαστεριανός τον πέρασε, αλλά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο αμέσως επόμενο λεπτό, ώστε ούτε ο ίδιος να μην πιστεύει τι έχασε! Πάντως, η ΑΕΛΚ δεν τα παράτησε και στο 75′ κέρδισε φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Τσαμπούρης, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ζαρόπουλου.

Βέβαια, οι ακρίτες ήταν καλύτεροι και έψαχναν το γκολ, όμως… παντού υπήρχε ένας Δαύκος! Ο 27χρονος κίπερ απέδειξε γιατί έχει πάρει φανέλα βασικού στα γκολπόστ του συλλόγου της Λέσβου και δεν είχε πρόβλημα να σταματήσει την κεφαλιά του Παπαστεριανού και το δυνατό σουτ του Βασιλακάκη στο 78′ και στο 79′, αντίστοιχα.

Το διαγώνιο του Γουάλας από αριστερά πέρασε χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του, ενώ η Καλλονή επιχείρησε να κλέψει με αντεπιθέσεις το «τρίποντο». Σε μία από αυτές ο Γεωργίου δέχτηκε την κάθετη πάσα και βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε τον Ζαρόπουλο, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ στην εκπνοή του αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία, με τη μεν Ξάνθη να χάνει έδαφος, καθώς θα μπορούσε να βρεθεί κοντά στην πεντάδα, και την Καλλονή να μη φεύγει από τα Πηγάδια με νίκη, η οποία θα τις έδινε περαιτέρω ελπίδες για το… θαύμα της παραμονής.

Man of the match: Ο Δαύκος ήταν… παντού, έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, κατέβασε ρολά και διατήρησε το μηδέν για την Καλλονή.

Αδύναμος κρίκος: Η Ξάνθη είχε τις ευκαιρίες, όχι την ουσία, καθώς δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα παρά τις πολλές μεγάλες φάσεις.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Τσαμπούρη, που στο 75′ είχε και το δοκάρι στην εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. Από πλευράς Ξάνθης ήταν εξαιρετικός ο Ορφανίδης, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παπαστεριανός, όταν πέρασε και τον Δαύκο και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Δαύκου στο 65′.

Το στραγάλι: Εύκολο έργο είχε ο Γιάχος, που έδειξε σωστά όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ωραίο ματς στα Πηγάδια και θα μπορούσαμε να δούμε ένα ή και περισσότερα γκολ. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη, είχε τεράστιες ευκαιρίες, όμως όχι την ουσία, ενώ η Καλλονή μέτρησε δύο δοκάρια, το ένα μάλιστα στην εκπνοή του ματς για να φτάσει μια… ανάσα από το να κλέψει το παιχνίδι. «Λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό και έχασαν έδαφος για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για να πεντάδα και παραμονή, αντίστοιχα.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Γούτας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (78′ Σκούρτης), Σολτάνι (66′ Κρίστοφερ), Ορφανίδης, Νιέτο (88′ Ντιμιτρόφ), Καπετάνος.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς (83′ Ούκα), Μανούσος (90′ Γκαμάγκας), Γουερέ (55′ Ξύδας), Γεωργίου, Μάρκοβιτς.
 gazzetta.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ