Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και ερωτηματικά ταυτόχρονα, είναι η ύπαρξη πολλών ασυνόδευτων παιδιών μεταξύ των προσφύγων.

Πολλά από αυτά έμειναν μόνα τους όταν έχασαν τους γονείς τους, στο σκληρό ταξίδι τους μέχρι τη χώρα μας.
Κάποια από αυτά τα έστειλαν οι γονείς τους μαζί με τους άλλους πρόσφυγες για να τα σώσουν, γιατί αυτοί δεν μπορούσαν για διάφορους λόγους να τα συνοδεύσουν.
Υπάρχουν βέβαια και πληροφορίες από τότε που υπηρετούσα στο ΝΑΤΟ, ότι πολλα από τα παιδιά αυτά, τα προωθούν τα ισλαμικά κέντρα προσηλυτισμού που απεργάζονται τον εποικισμό της Ευρώπης, για να εκβιάσουν συναισθηματικά τους Ευρωπαίους και να αποδέχονται με μεγαλύτερη ευκολία τα προσφυγικά κύμματα.
Αυτό έχει μεγάλη δόση αλήθειας αν σκεφτούμε ότι οι φανατικοί μουσουλμάνοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια τους τα παιδιά ως κινητές βόμβες θανάτου.
Επίσης έχει διαπιστωθει ότι πολλα χάνονται στην πορεία προς τις Ευρωπαϊκές χώρες, θύματα των κακουχιών, αλλά κυρίως των εγκληματιών εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με υψηλά ανθρώπινα ιδανικά, μιά χώρα όπου υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, μία χώρα δικαίου.
Πρέπει να είναι αυτονόητο ότι όταν υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά μέσα στο πλήθος των προσφύγων μεταναστών, θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα και προστασία γι αυτά από πολλές απόψεις.

Συγκεκριμένα:

– Να μην μένουν στους καταυλισμούς αλλά σε ιδιαίτερα διαμορφωμένους χώρους και ορφανοτροφεία, για την κατάλληλη φροντίδα και προστασία τους.
– Να ξεκινήσει άμεσα ένα πρόγραμμα υιοθεσίας απο Ελληνικές οικογένειες, ώστε να μείνουν στη χώρα μας και να προστατευθούν από τους κινδύνους που εγκυμονούνται αν συνεχίσουν το ταξίδι τους.
– Ταυτόχρονα το πρόγραμμα αυτό θα είναι εξαιρετικά θετικό για την διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα.
– Με την Ελληνική παιδεία που θα λάβουν, πολύ σύντομα θα ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία με δυναμικό τρόπο, ανανεώνοντας τον γηρασμένο Ελληνικό πληθυσμό.

Θα είναι μία ενέργεια με υψηλά ανθρωπιστικά κριτήρια, που θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές και θα δώσει προοπτικη και δυναμισμό σε όλο το τόπο.

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ