Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κουίκ: Το παραμόρφωμα της ΝΔ ας σεβαστεί τις καραμανλικές αρχές – Στήριξη σε Παπαγγελόπουλο

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στη Νέα Δημοκρατία ο Τέρενς Κουικ, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, με αφορμή το ΝΑΤΟ και τις περιπολίες στο Αιγαίο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, και απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με εξαίρεση του Καστελόριζου από τις περιπολίες του ΝΑΤΟ που ισχυρίζεται η ΝΔ, είπε:

«Το παραμόρφωμα της ΝΔ ας σεβαστεί τις καραμανλικές αρχές, ,αυτές του Κωνσταντίνου και του Κώστα Καραμανλή, τουλάχιστον στα εθνικά θέματα» «Δυστυχώς η ΝΔ αρχίζει να παίζει με εθνικά θέματα», συμπλήρωσε .

Όπως εξήγησε η ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν ιδιαίτερα ευγενική και ξεκάθαρη και αποσαφηνίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με το Καστελόριζο.

Ο κ. Κουίκ προσθέτει πως «η ομηρία Σαμαρά στη ΝΔ συνεχίζεται, όπως φάνηκε και με την ομιλία του από τη Μεσσηνία. Και ο Μητσοτάκης είναι όμηρος του Σαμαρά».

Αναφερόμενος στο θέμα Παπαγγελόπουλου είπε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζουν τον αναπληρωτή υπουργό.

Ερωτώμενος για τις αιτιάσεις Αθανασίου για τη ζημιά στον τουρισμό στη Λέσβο είπε:

«Μιλάει ο αγιοπαρασκευιώτης, ο ορμώμενος από την Αγία Παρασκευή που κουμαντάρισε τη δικαιοσύνη και κατηγορείται για αυτό να ναι πιο προσεκτικός. Τουλάχιστον έπρεπε να απονείμει τα εύσημα στους δημότες και τον δήμαρχο για τη διαχείριση» και πρόσθεσε αποσαφηνίζοντας έπειτα από ερώτηση τι εννοεί με το «κουμαντάρισε τη δικαιοσύνη» :

«Κατηγορείται ότι επέλεξε ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, έκανε συνεννοήσεις με άλλους δικαστικούς λειτουργούς, ξεχνάμε την υπόθεση του παναθηνακάκια;», ενώ κατέληξε πως:

«κάποια στιγμή θα πρέπει να φύγει από τη δικαιοδοσία του υπουργικού συμβουλίου η δικαιοσύνη».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση είπε πως «με το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης θα μπούμε σε άλλους δρόμους».

«Κυκλοφορούν και διαρρέονται με σκοπιμότητα σενάρια. Να περιμένουμε. Δεν θα βγούμε χαμένοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουίκ υπογράμμισε πως «δεν ψηφίσαμε απλά ένα μνημόνιο αλλά μία τριετή συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Μια συμφωνία που ψηφίστηκε από 222 κι ενώ κάποιοι πίεζαν φέρτε μια συμφωνία ότι να ναι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ