Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πόλη στον Καναδά κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω αυτοκτονιών

Μια πόλη στον Καναδά, στην περιοχή Μανιτόμπα, κήρυξε πρόσφατα «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» καθότι τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν αυτοκτονήσει έξι άτομα.

Παράλληλα, έθεσε 170 μαθητές της πόλης σε «επιτήρηση» ώστε να αποτρέψει μελλοντικές αυτοκτονίες καθότι τέσσερα από τα άτομα που αυτοκτόνησαν ήταν μαθητές λυκείου .

Ο δήμαρχος της περιοχής, Σσέρλεϊ Ρόμπισον, απέστειλε επίσημο αίτημα στον υπουργό Υγείας του Καναδά, ώστε να αποσταλεί ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή για να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Η περιοχή αριθμεί 5,858 κατοίκους.

«Υπάρχει τόσος πόνος και θυμός. Το νοιώθεις παντού. Είμαστε κουρασμένοι. Χρειαζόμαστε αυτή την υποστήριξη, χρειαζόμαστε αυτή τη βοήθεια. Καθένας στην κοινότητά μας νοιώθει έτσι» δήλωσε ο κ.Ρόμπισον.

«Η κρίση αυτή ασκεί σοβαρή πίεση και άγχος. Προκαλεί κατάθλιψη και απελπισία στους ανθρώπους. Όταν οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με την ζωή τους βλέπουν την αυτοκτονία ως ένα τρόπο «εξόδου» από το πρόβλημα » ανέφερε στο έγγραφό του ο κ. Ρόμπισον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...