Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για την κυβέρνηση!

Σημάδια πλήρους κατάρρευσης εμφανίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, την οποία διεξήγαγε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στο νομό Θεσσαλονίκης, η εταιρεία «to the point» για λογαριασμό της «Μακεδονίας της Κυριακής».

Στη δημοσκόπηση που έγινε με ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με δείγμα 765 κατοίκων του νομού Θεσσαλονίκης η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, αλλά και πάνω από τους μισούς απ’ όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το έργο της κυβέρνησης. Επίσης αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό και δείχνουν να μην την εμπιστεύονται στη σκληρή μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, προτιμώντας τη δύσκολη αυτή αποστολή να τη χειριστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Στο μείζον θέμα του προσφυγικού οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονται απογοητευμένοι από τη διαχείριση της κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά κύριο λόγο αλλά και από την κυβέρνηση δευτερευόντως.
Συγκεκριμένα:
-Δυσαρεστημένοι με το κυβερνητικό έργο εμφανίζονται περίπου 8 στους 10 πολίτες , ενώ εντυπωσιακό είναι ότι το ίδιο δηλώνει και η πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
 Στο ερώτημα “Είστε ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος από το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης” το 75,9% δηλώνει δυσαρεστημένο ενώ ικανοποίηση εκφράζει μόλις το 7,6%. Δυσαρεστημένοι δηλώνουν το 52% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
-Στο ερώτημα “Μετά από ένα χρόνο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ποιο είναι το κυρίαρχο συναίσθημά σας;” το 50,4% δηλώνει απογοήτευση (45,4% ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ) , 17,8% δηλώνουν ανασφάλεια , 10% θυμό, 6% αδιαφορία ενώ μόλις το 4,7% δηλώνει αισιοδοξία ( μεταξύ αυτών 13,1% ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ) 3,1% ελπίδα, 1,2% εμπιστοσύνη και 1,1% αξιοπρέπεια.
-Στο ερώτημα “Ποια είναι η στάση σας σε σχέση με το χειρισμό της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό” 
διαφωνία εκφράζει το 69.1% ενώ συμφωνεί μόλις το 9.5% (οι άλλες απαντήσεις είναι δεν ξέρω/δεν απαντώ, ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ) 
-Στο ερώτημα “Ποια είναι η στάση σας σε σχέση με το χειρισμό της κυβέρνησης στο φορολογικό”
διαφωνία εκφράζει το 72.5% ενώ συμφωνεί μόλις το 8,3% (οι άλλες απαντήσεις είναι δεν ξέρω/δεν απαντώ, ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ) 
-Σε ότι αφορά το προσφυγικό εκεί το 56,3% κρίνει αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ θετικά τους κρίνει μόνο το 18,6% και ουδέτερα το 19,2%
– Έντονη αμφισβήτηση καταγράφεται και σε ότι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Στο ερώτημα αν η σημερινή κυβέρνηση ή η προηγούμενη χειριζόταν το θέμα καλύτερα ή χειρότερα σχεδόν οι μισοί (ποσοστό 45,7% ) απαντούν ότι η σημερινή κυβέρνηση το χειρίζεται χειρότερα και μόλις 15,7% ότι κάνει καλύτερους χειρισμούς. Καμία διαφορά δεν βλέπει το 32,5% των ερωτηθέντων.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαπραγματεύση και να κλέισει την αξιολόγηση.
Εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση για να συνεχίσει εκφράζει μόλις περίπου 1 στους 5 πολίτες (ποσοστό 22,3% , στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό είναι 55,9%) 
Αντίθετα 1 στους 3 πολίτες (ποσοστό 33,8%) προτιμά την αξιολόγηση να κλείσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ το 14,2% θέλει κυβέρνηση τεχνοκρατών κι όχι πολιτικών και 11,4% θέλει εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 98 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 98 Η Γεωργία είναι πυρ και μανία με τον Στρατή...