Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου τραβούν την ανηφόρα»

Αύξηση σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Ιανουάριο του 2016 και διαμορφώθηκαν στα 4,765 δισ. ευρώ έναντι 4,641 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ., Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Οι πολίτες βρίσκονται στο “ίδιο έργο θεατές”: Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, επί της Αριστερής διακυβέρνησης, συνεχίζουν να “τραβούν την ανηφόρα”.

Συγκεκριμένα, αυτές ανήλθαν περίπου στα 4,8 δισ ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου του 2016, αυξημένες κατά 125.000.000 ευρώ από το τέλος του 2015 και κατά 1,7 δις ευρώ από το τέλος του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά περίπου 6 δις ευρώ την περίοδο 2013 – 2014, ενισχύοντας, ουσιαστικά, τη ρευστότητα στην οικονομία.

Συνεπώς, για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χωρίς προσανατολισμό και σχέδιο, “ανεβάζει το ίδιο έργο”: δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, καθυστέρηση στην αξιολόγηση (η οποία θα έπρεπε να είχε κλείσει το 2015), εσωτερική στάση πληρωμών.

Το αποτέλεσμα; Συρρίκνωση της ρευστότητας, “ασφυξία” σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει...