Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«πολιτικοι» εφευρισκουν & τριτο πολο..!ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΑΘΑΙΝΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Γράφει ο Χάρης Τσιόκας*

«..Ποιοι και σε ποιους στελνουν μηνυμα «εφεδρειας»?…»

Κοντρα στις επιστημονικες & φιλοσοφικες παραδοχες πως η αντιθεση διαχρονικα ειναι διπολικη, και αφορα τη συγκρουση αναμεσα στη προοδο & τη συντηρηση, «πολιτικοι» εφευρισκουν & τριτο πολο..
Οπως λεμε ολιγον…
Μετα απο αλλα αυτα ισχυει το
/»..Σηκω Ανδρεα να τους δεις παραιτημενους απο καθε αγωνα για αλλαγη στην ελλαδα και την Ευρωπη!..»

Αναμασουν σε «ρεπορταζ,συνεδρια & συγκεντρωσεις»,προτασεις για σχηματα «βολικα», οπως «οικουμενικη»,»κυβερνηση εθνικης συνεννοησης» κτλ , ενω γνωριζουν οτι στα προβληματα οι λυσεις εχουν προσημο,δηλαδη κατευθυνση!

Παραβλεπουν οτι με τις επιλογες που προτεινουν ,δηλαδη τις συμμαχιες ,τα περιεχομενα διαπραγματευσης και εφαρμογης , εμπεριεχουν και την απαντηση στο «με ποιους και για ποιους»!

Προσπερνουν-τυχαια αραγε- οτι το κοινωνικο και πολιτικο αιτημα σ ολοκληρη την Ευρωπη , εκδηλωνεται με διεργασιες για προοδευτικες συγκλησεις , προκειμενου να αλλαξουν οι πολιτικες της νεοφιλελευθερης επελασης!

Δεν βλεπουν οτι στην Ελλαδα οι εκπροσωποι της νεοφιλελευθερης επελασης επιμενουν στη στηριξη σχηματων και πολιτικων παρακολουθηματων που βαθαινουν τη κριση και το διχασμο!

Ποσο , τουλαχιστον ατυχες αν οχι κατι αλλο, μπορει λοιπον να ακουγεται , απο «πολιτικα» προσωπα , το επιχειρημα οτι ειναι αστοχος ο αγωνας για αλλαγες!

Σε ποιους στελνουν μηνυμα «εφεδρειας»?

Και πολυ περισσοτερο γιατι οριοθετουν ψευδεπιγραφα οτι το προταγμα ειναι «μεταρρυθμισεις»ενω τα μετρα πολιτικης που προτειναν η εφαρμοσαν ειναι απορρυθμισεις και βιαιες παραχωρησεις κερδοσκοπιας και αγορας υπερ των ολιγων!

Το ερωτημα λοιπον επανερχεται!

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ?

ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΟΔΟ Η ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ?

Ο σοσιαλιστικος χωρος δεν ειναι παρακολουθημα του Σαμαρα-Μητσοτακη ,αλλα αλλος δρομος αγωνα , ελεγε ο Ανδρεας , που καλουσε την αλλη αριστερα σε κοινο δρομο προγραμματικης πλειοψηφιας!

Ωρα λοιπον να επανελθουν στο προσκηνιο οι αντιθεσεις που η κοινωνια με την ψηφο της δειχνει:

ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΑΘΑΙΝΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! Παρακαταθηκη ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ειναι οι σοσιαλιστες-ο χωρος του δημοκρατικου σοσιαλισμου και οχι του κεντρου η της δεξιας σοσιαλδημοκρατιας- ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΕΓΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στρατηγικη ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

* Ο Χάρης Τσιόκας είναι πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ 

Σημ: Έχουμε διατηρήσει την ορθογραφία με την οποία μας έστειλε το κείμενο ο αρθρογράφος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κίνδυνος για πλημμύρες σε Θεσσαλία και άλλες περιοχές

Από αύριο Παρασκευή (19/4), αναμένεται αισθητή επιδείνωση του καιρού, με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου να προβλέπει μια 24ωρη περίοδο άσχημου καιρού. Η γνωστή μετεωρολόγος αναφέρει...