Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Τσίπρας κρέμεται από το μεσοφόρι της Μέρκελ

Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό δεν είχαμε αποτελέσματα αλλά υποσχέσεις, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι ο μόνος κερδισμένος ήταν η Τουρκία.

«Η Τουρκία μπαίνει στο παιχνίδι, οριστικοποιεί και επισημοποιεί τις βλέψεις της στο Αιγαίο μέσω του ΝΑΤΟ και η ελληνική κυβέρνηση σιωπά» τόνισε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι τα προηγούμενα χρόνια κατηγορούσε τη Γερμανίδα καγκελάριο και τώρα «κρέμεται από το μεσοφόρι της κ. Μέρκελ».

Σε ερώτηση πώς είναι δυνατόν να ζητάει τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ αρνείται να συμφωνήσει ακόμα και στο προσφυγικό, ο κ. Λεβέντης είπε ότι δεν ζητάει ακριβώς οικουμενική κυβέρνηση, αλλά «κυβέρνηση ευρέως πέλματος στα πρότυπα της Γερμανίας. «Κυβέρνηση ευρέως πέλματος, όπως στη Γερμανία, μεγάλο συνασπισμό και αυτή την κυβέρνηση τη θέλω για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα» διευκρίνισε.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο πολιτικών αρχηγών, υπογράμμισε ότι αυτό που ζήτησε ο ίδιος ήταν να γίνει πρόσθετη συζήτηση δύο ωρών για το οικονομικό ή να καθοριστεί άλλη ημερομηνία. Όπως προέβλεψε, στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός θα υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών και εξήγησε ότι για τον λόγο αυτό ζήτησε να γίνει η συζήτηση για το οικονομικό πριν από την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 120-121-122

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 120-121-122 Επεισόδιο 120 Η Ηλέκτρα κατηγορεί τον Παύλο πως παίζει παιχνίδια σε διπλό ταμπλό,...