Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η ΝΔ απέναντι στα σενάρια πρόωρων εκλογών

Τέλος στην σεναριολογία των εκλογών ζητά η ΝΔ από την κυβέρνηση αλλά και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί ότι τροφοδοτούν μέσω δηλώσεών τους, σύμφωνα με το newpost.gr

Από την ΝΔ αντιτείνουν ότι η λύση για την χώρα δεν είναι ούτε μια οικουμενική κυβέρνηση, ούτε μια κυβέρνηση αποκλειστικά τεχνοκρατών αλλά ούτε και συγκυβέρνηση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια καθαρή λύση. Και η μόνη καθαρή λύση προέρχεται από την κάλπη και τον λαό.

Ωστόσο στη ΝΔ δεν επιθυμούν εκλογές, ούτε ζητούν εκλογές και ούτε είναι πρόθυμοι να κινήσουν τέτοιες διαδικασίες όπως για παράδειγμα η κατάθεση μιας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Ο λόγος έχει αποσαφηνιστεί πλήρως και είναι αφενός η πορεία της οικονομίας που είναι άσχημη και μια εκλογική αναμέτρηση θα την κατέστρεφε τελείως αφετέρου ότι θεσμικά και συνταγματικά η ΝΔ δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές.

Απέναντι σε αυτήν την έντιμη στάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την τροφοδότηση εκλογικών σεναρίων διαφορετικά οφείλει να παραδεχτεί ότι απέτυχε και να προκαλέσει εκείνη τις πολιτικές εξελίξεις.

Στη ΝΔ ζητούν ουσιαστικά να σκίσει η κυβέρνηση τα καθήκοντα που τις ανέθεσε ο ελληνικός λαός και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να “τραβήξει το αυτί” σε όσους συντηρούν την εκλογολογία γιατί αλλιώς είναι και εκείνος υπεύθυνος για την σεναριολογία αυτή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει μέσω συσκέψεων από τα γαλάζια στελέχη να μην προκαλούν συζήτηση για εκλογές αλλά όχι και μην απαντούν στις προκλήσεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έκανε και εκείνος –ότι δηλαδή η ΝΔ δεν επιθυμεί εκλογές αλλά όποτε και αν αυτές γίνουν, θα τις κερδίσει.

Στα υπόλοιπα σενάρια της οικουμενικής κυβέρνησης ή μιας κυβέρνησης που θα αποτελείται από τεχνοκράτες η ΝΔ είναι κατηγορηματικά αρνητική.

“Η χώρα έχει κυβέρνηση και αν η ίδια επιλέξει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει ας παραδώσει την εξουσία” είναι η φράση κορυφαίου στελέχους της ΝΔ στο newpost. Με το προσφυγικό σε πλήρη έξαρση και την κοινωνία να “βράζει” από την αδυναμία της κυβέρνησης να επιτύχει μια συμφωνία με τους εταίρους που θα μειώνει φόρους και θα αποκαταστήσει την σταθερότητα ώστε να προσελκυσθούν επενδύσεις, η ΝΔ απορρίπτει και τα σενάρια κυβέρνησης τεχνοκρατών αφού η λύση τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στην οικονομία είναι πρωτίστως πολιτική και όχι τεχνοκρατική.

Η ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στα φαινόμενα πολιτικής αστάθειας που εκπορεύονται από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών έχει τελειώσει και στην ΝΔ εξετάζουν το ενδεχόμενο να δείχνουν πλέον με το “δάχτυλο” και να καταγγέλλουν με ονοματεπώνυμο όποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ