Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας περνάει άσχημα μαζί μου – θα ήταν καλοδεχούμενες οι εκλογές

Θα ήταν καλοδεχούμενες οι εκλογές λέει ο πρόεδρος της ΝΔ

«Πιστεύω ότι μαζί μου ο κ. Τσίπρας περνάει άσχημα γιατί αισθάνεται ότι υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση. Δεν θυμάμαι άλλον αρχηγό αντιπολίτευσης να υπερτερεί του πρωθυπουργού σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει άβυσσος».

«Ντροπιαστική και εφιαλτική η κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, στηλίτευσε την τρομακτική διαχειριστική ανεπάρκεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση και μας προσβάλει ως χώρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει ιδέα πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι οι μετανάστες, καθώς και ότι υπάρχει συντονιστής για την επικοινωνία και όχι συντονιστής για την ουσία. Το Κράτος είναι απόν και με εξαίρεση τον στρατό, το Προσφυγικό αντιμετωπίζεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις».

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από τα πρώτα συμπεράσματα της διαπραγμάτευσης. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολύ σκεπτικοί. Αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Η Τουρκία διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά, κάτι που κάνει πάντα καλά», ενώ εξέφρασε ανησυχία για την «ευκολία με την οποία η Ευρώπη ικανοποιεί τα τουρκικά αιτήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές Τασίες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε συνέντευξη του στο Mega.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το Προσφυγικό λέγοντας ότι: «Βάλαμε χαμηλά τον πήχη στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω. Πήραμε τα ελάχιστα από αυτά που περιμέναμε», συμπλήρωσε συγκρίνοντας το ανακοινωθέν του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών της περασμένης Παρασκευής με όσα αποφασίστηκαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες στην ευρωτουρκική σύνοδο.

Εκφράζοντας την αντίθεσή του με τα όσα λέγονται για σύνδεση του Προσφυγικού με την αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «θα είναι τραγικό να ελπίζουν πως θα πάρουμε σκόντο στις συντάξεις αν κάνουμε τη χώρα ένα απέραντο hot spot», ενώ πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης είναι εις βάρος της χώρας, ενώ προέβλεψε ότι ο κ. Τσίπρας «τελικά θα αναγκαστεί να κόψει συντάξεις».

Μάλιστα, ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα που έχουν να κάνουν με τους θεσμούς και ειδικότερα με τη Δικαιοσύνη, με αφορμή και τις καταγγελίες κατά του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι «στην πραγματικότητα το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά τα κομματικά ρουσφέτια και η προσπάθεια άλωσης της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Κρίνω τον κ. Παπαγγελόπουλο για τις σημερινές του πράξεις, δεν με ενδιαφέρει η κομματική του διαδρομή. Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να αλώσει όλες τις ανεξάρτητες αρχές έχουν γίνει πολύ βαθιές «βουτιές» στην επετηρίδα της Δικαιοσύνης και υπάρχουν προσπάθειες παρέμβασης στη δικαιοσύνη, για τις οποίες η ΝΔ θα ζήτησε να διερευνηθούν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Επιπλέον, ο ίδιος απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται για τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «κίτρινα δημοσιεύματα έρχονται με τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή. Υπάρχει μια πολύ κίτρινη προσέγγιση από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖA», ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα» με το πόθεν έσχες του που έχει ελεγχθεί.

Ακόμη, μιλώντας σε προσωπικό τόνο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν έχει «πρεμούρα» να καθίσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να προσθέσω τον εαυτό μου στο πάνθεον των πρωθυπουργών της κρίσης. Με ενδιαφέρει να γίνω ένας καλός πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε, ωστόσο, ότι «πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στη Νέα Δημοκρατία για να πείσουμε ότι μάθαμε από τα λάθη μας. Με ενδιαφέρει πρωτίστως να δώσω ευκαιρία σε νέους ανθρώπους. Γι’αυτό και δεν είναι πρώτη του προτεραιότητα να φέρω επώνυμους στο κόμμα».

«Στο ερώτημα οικουμενική ή εκλογές απαντώ εκλογές, γιατί με τον Τσίπρα μας χωρίζει άβυσσος», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι: «Εάν προέκυπταν εκλογές, δεν θα έχυνα μαύρο δάκρυ. Θα ήταν καλοδεχούμενες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε με έμφαση ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές ο ίδιος και το κόμμα του θα τις κερδίσουν, αλλά όπως είπε, «εκλογές θα γίνουν εάν ο Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη», ενώ ο ίδιος έχει έναν ακόμη σοβαρό να μην τις ζητεί που είναι η σταθερή άποψή του «υπέρ της ανάγκης να έχουμε σταθερούς εκλογικούς κύκλους», σύμφωνα με το paraskhnio.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ