Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Βόμβα” στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας με εντολή Κοντονή

Βόμβα στο Ελληνικό ποδόσφαιρό μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή για την οριστική ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Με ανακοίνωσή του ο κ.Κοντονής τα βάζει κατά πάντων και ανακοινώνει το τέλος του κυπέλλου Ελλάδος για φέτος

Η ανακοίνωση:

1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.

2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.

3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.

4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.

5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.

6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις.

AEK: Το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παραμένει στα χέρια των καταστροφέων του

Απόψε το βράδυ ήταν να διεξαχθεί ο ημιτελικός ΑΕΚ – Ατρόμητος και η γνωστοποίηση της ματαίωσης του αγώνα έγινε λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας και ενώ οι πόρτες του ΟΑΚΑ είχαν ανοίξει για τους φιλάθλους.

Σχετικά με την απόφαση του υπουργού η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, αν και δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή της εφετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου και φυσικά θιγόμαστε άμεσα με τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου, που τόσο πολύ ήθελαν οι οπαδοί μας.

Για μία ακόμα φορά η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλει τη θυσία του συμφέροντος της ομάδας μας υπέρ της μεγάλης προσπάθειας για την εξυγίανσή του και την απαλλαγή του από τους ανθρώπους που σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες του και το οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και στον αφανισμό.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για… κανονικό ελληνικό ποδόσφαιρο και απολογούμαστε εμείς στους οπαδούς μας για τη δικαιολογημένη πικρία τους, αφού σε τρία εντός έδρας ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα για να υφίστανται σήμερα αυτή την «τιμωρία».

Οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν! Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία και μόνη και την είχαμε εκφράσει, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ στην οποία κυριαρχούν υπόδικοι παράγοντες, που ολοένα και περισσότερο ενισχύουν την αναξιοπιστία και είναι με την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητά τους οι ηθικοί αυτουργοί των φαινομένων βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Ως ΠΑΕ ΑΕΚ θέλουμε ένα και μόνο πράγμα: να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει, να φτιάξουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε και πάλι τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις εξέδρες των γηπέδων. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για αυτό. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο κόστος, αλλά θα τα καταφέρουμε!

Το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παραμένει στα χέρια των καταστροφέων του»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ