Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Βόμβα» Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει Μνημόνιο από το 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΕΔΙΟ Β» – «Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2015 ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ» – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε με τη συνέντευξή της χθες, Τρίτη (08/03/2016) η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, δίνοντας πληροφορίες για το πώς η Ελλάδα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγήθηκαν στο να «εναγκαλιστούν» ένα τρίτο Μνημόνιο, ενώ αποκάλυψε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει για νέα μνημονιακή σύμβαση πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

«Είμαι πεπεισμένη πως ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Θέλοντας, μάλιστα, να αιτιολογήσει αυτό τον ισχυρισμό, τόνισε πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 υπήρξε «κεραυνός εν αιθρία» κι ότι η ίδια εξέφρασε αμέσως την αντίθεσή της στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι είπε στον κ. Τσίπρας πως «αυτό το σχέδιο είναι ένα καθαρό Μνημόνιο» και ότι «οι δανειστές θα προσπαθήσουν να τους εξαντλήσουν στις διαπραγματεύσεις».

«Ο Τσίπρας έκανε ό,τι μπορούσε για να μην υπάρξει σχέδιο Β»

Ερωτηθείσα εάν η κυβέρνηση είχε καταρτίσει εναλλακτικό σχέδιο πέραν της αποδοχή του «Μνημονίου 3» που βρισκόταν ήδη στα «σκαριά», η πρώην πρόεδρος της Βουλής υπήρξε αφοπλιστική: «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι μπορούσε για να μην υπάρξει σχέδιο Β και να μπορεί να παρουσιάσει το Μνημόνιο ως μοναδική λύση».

Η ίδια σημείωσε, πάντως, ότι σε μία συνάντηση στις 16 Μαΐου στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την ενημέρωσε πως υπάρχει σχέδιο για παράλληλο νόμισμα και ένα παράλληλο τρόπο πληρωμών.

«Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είχε “πεθάνει” από τον Φεβρουάριο»

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στο περιβόητο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», επισημαίνοντας ότι από τον Φεβρουάριο είχε «πεθάνει».

Μάλιστα, παρέθεσε χαρακτηριστική δήλωση του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος σε μια συνεδρίαση είχε πει ανοικτά πως «το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε εξαγγελθεί».

«Εντάξει το δημοψήφισμα εάν το κερδίσεις, αλλά εάν το χάσεις;»

Βεβαίως, από τη συνέντευξη της πρώην προέδρου της Βουλής δεν θα μπορούσε να λείπει και το τι ακριβώς συνέβη με το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

«Είχα ήδη συζητήσει από τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε πως κάτι τέτοιο θα το συζητήσει εάν φτάσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο με τους δανειστές. Και τότε μου απάντησε: “Εντάξει το δημοψήφισμα εάν το κερδίσεις, αλλά εάν το χάσεις;».

Εκείνη τότε του απάντησε πως εάν χάσει στο δημοψήφισμα τότε θα πρέπει να παραιτηθεί, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «δεν φαντάζεσαι πως θα εφαρμόσεις το Μνημόνιο». Του εξήγησε πως θα πρέπει να σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία και αν το δημοψήφισμα βγει εναντίον του, τότε οφείλει να παραιτηθεί.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έκανε το δημοψήφισμα μόνο και μόνο για να δείξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πως το παλεύει. Σε μία σύσκεψη πριν το δημοψήφισμα, η κα Κωνσταντοπούλου περιγράφει πως ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε φοβισμένος, αντίθετα με εκείνη που ήταν αισιόδοξη πως ο κόσμος θα στηρίξει το ΟΧΙ. Για τη βραδιά του δημοψήφισματος, δήλωσε πως «η ατμόσφαιρα μέσα στο Μαξίμου ήταν πένθιμη και υπήρχε μία κατηφής ομήγυρη γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων».

Μετά το δημοψήφισμα, η κα Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε πως ο Αλέξης Τσίπρας της είπε: «Θα κάνω μία δήλωση που δεν θα σου αρέσει» και εν συνεχεία έφερε στη Βουλή μία συμφωνία που ήταν αυτή που είχε απορρίψει ο κόσμος με το δημοψήφισμα. Όπως είπε ο ίδιος δεν ήθελε ούτε να συζητήσει μαζί της και όταν εκείνη επέμεινε τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε στο γραφείο του. Εκεί βρισκόταν ο κ. Φλαμπουράρης και ο κ. Βούτσης, από τους οποίους ζήτησε η ίδια να αποχωρήσουν, κάτι που όπως τόνισε, δεν άρεσε καθόλου στον Αλέξη Τσίπρα. «Σε αυτή τη συνάντηση δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση», τόνισε στη συνέντευξή της η κ. Κωνσταντοπούλου.

Το βράδυ της διαπραγμάτευσης, έκανε γνωστό πως του έστειλε ένα SMS καλώντας τον να μην υπογράψει και να γυρίσει πίσω και πως θα τον στηρίξει με κάθε τρόπο, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση. Η τελευταία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν στις 23 Ιουλίου μετά την επιστολή που είχε στείλει στον ίδιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως παραβιάζεται η δημοκρατία. Τότε την κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου, όπου συζήτησαν όλα όσα συνέβησαν και αυτά που θα συνέβαιναν στο μέλλον. «Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να με προετοιμάσει», όπως λέει, «για τη ρήξη που θα υπήρχε ανάμεσά μας και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εγώ προσπαθούσα να τον πείσω πως υπάρχει χρόνος να αλλάξουν τα πράγματα».

Για το νέο κόμμα

Κλείνοντας τη συνέντευξή της, η ίδια εξήγγειλε την ίδρυση νέου πολιτικού φορές, «με στόχο», όπως είπε, «να ανατραπούν τα Μνημόνια».

«Βεβαίως θα πάρω πολιτικές πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω και όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς – εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας, όπως εκφραστής του οποίου διεκδικεί να είναι ο κ. Μητσοτσάκης, ο κ. Θεοδωράκης, η κυρία Γεννηματά. Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για την ανατροπή αυτού του καθεστώτος», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 116 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 116 Ο Χρήστος απαριθμεί στον Χριστόφορο όλα τα...