Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μελέτη για 20.000 μόνιμους διορισμούς στην τριετία θα καταθέσει ο Ν. Φίλης στους θεσμούς

Τη μελέτη για την ανάγκη 20.000 μόνιμων διορισμών την επόμενη τριετία θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, όπως έκανε γνωστό στο πλαίσιο συνάντησης με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, σύμφωνα με την naftemporiki.gr

Στόχος κοινός με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, είπε ο υπουργός, είναι – μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας – να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.

Ο κ. Φίλης ζήτησε επίσης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη νομολογία του ΣτΕ, να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17.

Αναφορικά με το μονιμότερο σύστημα διορισμών, ο υπουργός εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπ’ όψινόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρξει ολοκληρωμένος διάλογος για την Τεχνική Εκπαίδευση και τη μαθητεία στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...