Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νίκος Κασκαβέλης: “Μονόδρομος η σύγκλιση στην Κεντροαριστερά” (video)

Μονόδρομο χαρακτήρισε τη σύγκλιση την κεντροαριστερά ο Νίκος Κασκαβέλης.

Ο δικηγόρος-μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ενίοτε αρθρογράφος στο logiastarata.gr Νίκος Κασκαβέλης φιλοξενήθηκε χθες στο vortal tv και συνομίλησε εκτενώς με τον κ. Κων/νο Κούρο.

Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα επικαιρότητας, με εμφανές το γενεακό πρόσημο, και στάθηκε ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις, ιδίως του “κινήματος της γραβάτας” με τα προβλήματα των νέων επιστημόνων και τη διάθεση της Κυβέρνησης για δήθεν “ταξικό διαχωρισμό” της κοινωνίας, στην πραγματικότητα και τα προβλήματα εφαρμογής του Μνημονίου, στη διεθνή διάσταση της κρίσης και τη διαχρονική παθογένεια του ελληνικού συστήματος διοίκησης, την ανάγκη σύγκλισης στο κέντρο και την κεντροαριστερά αλλά και την ανανέωση στο πολιτικό σύστημα. Επίσης, κάποιες εκτιμήσεις για τις άμεσες προοπτικές της χώρας. 

Με την άνεση χρόνου που ένα ψηφιακό μέσο επιτρέπει και με ένα πολιτισμένο επίπεδο διαλόγου που προσπάθησε να ξεφύγει από τα γνωστά “τσιτάτα” και να αγγίξει βαθύτερες και πιο σύνθετες πτυχές των θεμάτων.
Μεταξύ άλλων ο Ν.Κασκαβέλης χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ εκτίμησε ότι περικοπή συντάξεων τελικά θα γίνει, ενώ για την προσπάθεια σύγκλισης στην κεντροαριστερά εξέφρασε την πεποίθηση πως “‘Η “Μονόδρομος η σύγκλιση στην Κεντροαριστερά. Η φύση και η πολιτική απεχθάνεται τα κενά. Αν δεν το κάνουμε εμείς, θα γίνει από άλλους. Γιατί όχι εμείς λοιπόν;”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ