Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΕΚ 1-1

Σε ένα ματς που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή στη Θεσσαλονίκη, Ηρακλής και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Σκόρερ για την Ένωση ο Πέκχαρτ στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα, ισοφάρισε για τον “Γηραιό” ο Ζιαμπάρης, μετά από απίστευτη γκάφα του Μπαρόχα.
Η εικόνα του αγώνα

Υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε η αναμέτρηση του Καυτανζογλείου μεταξύ του Ηρακλή και της ΑΕΚ, καθώς η δυνατή βροχή στη Θεσσαλονίκη “βάρυνε” τον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι ωστόσο μπήκαν ορεξάτοι και μόλις στο 5′ απείλησαν την εστία του Μπαρόχα με σουτ του Μοντέιρο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του. Η Ένωση απάντησε στις ευκαιρίες πέντε λεπτά αργότερα. Από σέντρα του Μάνταλου, ο Άθρο τσίμπησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως αυτή πέρασε άουτ.

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, με τη μπάλα να μην φτάνει εύκολα στις δύο εστίες. Οι σκληρές μονομαχίες και τα πολλά φάουλ “έριξαν” το ρυθμό του αγώνα που στερήθηκε ποιότητας στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η βροχή σταμάτησε με αποτέλεσμα να βελτιωθεί αισθητά το ματς.

Στο πρώτο κιόλας λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο “Γηραιός” απείλησε με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαρόχα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε την επέμβαση του αγώνα σε σουτ του Βέλλιου εντός περιοχής, κρατώντας το μηδέν. Η είσοδος του Περόνε ανέβασε επιθετικά τον Ηρακλή που κρατούσε περισσότερο μπάλα και είχε κάποια μακρινά σουτ. Ωστόσο στο 73′ οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο Καυτανζόγλειο με την κεφαλιά του Πέκχαρτ μετά από κόρνερ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το ύψος του και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα.

Τα χαμόγελα των φιλοξενούμενων όμως κράτησαν για περίπου επτά λεπτά, αφού στο 80′ ο Ζιαμπάρης έκανε ένα σουτ στην κίνηση εντός εστίας, η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του Μπαρόχα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Δεν άλλαξε κάτι στα εναπομείναντα λεπτά, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

MVP

Πολύ καλή εμφάνιση για την ΑΕΚ από τον Τόμας Πέκχαρτ που δικαίωσε τον Γκουστάβο Πογέτ για την χρησιμοποίησή του στο βασικό σχήμα.
Αδύναμος κρίκος

Η γκάφα του Αλάιν Μπαρόχα στο γκολ της ισοφάρισης του Ηρακλή, ήταν αυτή που στέρησε από την ΑΕΚ την ευκαιρία να φύγει για δεύτερη φορά φέτος με το διπλό από την έδρα του Ηρακλή. Κακή εμφάνιση έκανε και ο Βάργκας που δικαίως αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του.
Σχόλιο

Το ματς στο Καυτανζόγλειο ήταν πολύ κακό από πλευράς ποιότητας. Οι φάσεις ήταν λίγες και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, που η βροχή σταμάτησε να πέφτει με ένταση.

Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα στο “Γηραιό” φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, η Ένωση είχε την πρώτη της γκέλα. Βέβαια δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν το ματς διεξαγόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Ο Ηρακλής έπαιξε όπως και στην Τούμπα. Έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να σκοράρει.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Περνίς, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Καρασαλίδης, Μοντέιρο (81′ Λουκίνας), Μπουλούτ (60′ Περόνε) , Ρομάνο (60′ Λεοζίνιο), Βέλλιος.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόζα (65’Λαμπρόπουλος), Βάργκας (58′ Τζεμπούρ), Πέκχαρτ.

contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ