Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0

Σ΄ ένα από τα χειρότερα ματς της Super League, Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Πολλά λάθη, ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, που με το σφύριγμα της λήξης του Παπαδόπουλου θα είχε κιόλας ξεχαστεί από τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν στα Πηγάδια.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό από το ξεκίνημά του, δεν είχε φάσεις, ούτε πρωτοβουλίες από κάποιους παίκτες. Η μοναδική φάση στο πρώτο 45λεπτο έγινε από το τραγικό λάθος του Ντουντού, που πήρε τη μπάλα από το Μπαντή έξω από την περιοχή και δεν είδε τον Βασιλακάκη που ερχόταν από πίσω. Ο τελευταίος την έδωσε στον Σκουρτάι κι αυτός αντί να τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο στη μεγάλη περιοχή Ορφανίδη, καθυστέρησε με αποτέλεσμα να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για τους Ακρίτες.

Με δύο μεγάλες ευκαιρίες για κάθε ομάδα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η πιο κλασική χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 53΄, όταν ο Ορφανίδης προσπάθησε να νικήσει με δυνατό σουτ τον Μπαντή, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε σωτήρια επέμβαση. Πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά, ο Μπερτόλιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά κι ενώ ήταν έτοιμος να πλασάσει κόπηκε καθαρά την τελευταία στιγμή από τον Μπαξεβανίδη.

Ενώ, Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης έδειξαν διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη, μετά 55΄ «κατέβασαν ταχύτητα» κι επέστρεψαν στο ρυθμό του πρώτου 45λεπτου. Η φάση που «σημάδεψε» το ματς έγινε στο 73ο λεπτό.

Ο Νιέτο έφυγε από κανονική θέση κατά μέτωπο προς την εστία του Αστέρα κι ανατράπηκε πριν μπει στην περιοχή από τον Μπαντή που έκανε έξοδο. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος αν και ήταν κοντά στην φάση δεν έδωσε την παράβαση, η οποία θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμη και την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των Αρκάδων, μιας κι αν περνούσε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα βρισκόταν μπροστά σε άδεια εστία, ενώ δίπλα του ήταν και ο Καπετάνος. Τελευταία καλή φάση στο ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους με την προβολή του Λισγάρα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Ζαρόπουλος.

Διαιτητής: Ι.Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Ορφανίδης, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης – Ντουντού, Κιτοκό, Αλόκο, Μούκαμ

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Σολτάνι, Ορφανίδης (57΄ Παπαστεργιανός), Νιέτο (74΄ Κρίστοφερ), Σκουρτάι (66΄ Καπετάνος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γιαννούλης, Ντουντού (77΄ Σανκαρέ), Χαμντανί, Μάσα (72΄ Ιωαννίδης), Μπερτόλιο (88΄ Λούι), Μούκαμ, Γιάννου.
sports.in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ