Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Βάργκας στο 78’, μετά από χαμένο πέναλτι του Μπουονανότε. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες λόγω αποβολών των Μποτία (47’) και Μιλιβόγεβιτς (76’), ενώ για την Ένωση αποβλήθηκε στο 86’ ο Γκάλο.

Στο πρώτο τέταρτο οι δύο ομάδες έδωσαν αρκετές μάχες στο χώρο του κέντρου και προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους με την ΑΕΚ να πιέζει την άμυνα του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια οι παίκτες των Πειραιωτών ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ. Στο 17’ ο Ντουρμάζ με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 23’ ο Μπαρόχα δεν έκανε καλή έξοδο και η μπάλα κατέληξε κόρνερ αφού χτύπησε στον Ντίντακ, ο οποίος κοντραρίστηκε με τον Σιόβα.

Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 29’, όταν ο Μαζουάκου μάρκαρε τον Ζουκουλίνι στην περιοχή, ωστόσο η φάση συνεχίστηκε. Ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος στο 33’ αφού ο Πάρντο αποχώρησε τραυματίας και ο Σεμπά πήρε την θέση του.

Η καλύτερη στιγμή του αγώνα χάθηκε για τον Ολυμπιακός στο 43’. Ο Φορτούνης σέντραρε από δεξιά, ο Ντουρμάζ έπιασε γυριστή κεφαλιά και ο Μπαρόχα ενστικτωδώς απομάκρυνε τη μπάλα με επέμβαση στη δεξιά του γωνία.

Η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα καταγράφηκε στην αρχή του δευτέρου μέρους. Ο Μποτία ανέτρεψε τον Αραβίδη, ο οποίος έφευγε απέναντι από τον Ρομπέρτο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Η πρώτη τελική της Ένωσης ήρθε στο 49′ με τον Μπαρμπόσα, ενώ στο 55’ ο Μάνταλος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 64’ ο Μπαρμπόσα ανάγκασαε τον Ρομπέρτο σε δύσκολη επέμβαση, ενώ η φάση που έδωσε τη νίκη στην Ένωση καταγράφηκε στο 76’. Ο Ντίντακ ύψωσε τη μπάλα και ο διαιτητής Καλογερόπουλος υπέδειξε πέναλτι, δείχνοντας ότι ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε χέρι. Παράλληλα, απέβαλε τον Σέρβο μέσο με δεύτερη κίτιρνη κάρτα. Από την άσπρη βούλα ο Ρομπέρτο νίκησε τον Μπουονανότε, όμως στην επαναφορά ο Βάργκας με πλασέ νίκησε τον Ισπανό και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Στο 86’ ο Γκάλο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το σκορ με εννέα παίκτες, όμως μέχρι το τέλος το σκορ δεν άλλαξε.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 (Novasports 1)

Γκολ: 78′ Βάργκας
-78 έχασε πέναλτι ο Μπουονανότε

Κίτρινες κάρτες: Γκάλο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Πέκχαρτ – Μιλιβόγιεβιτς, Ντομίνγκες

Κόκκινες κάρτες: 86′ Γκάλο – 47′ Μποτία, 76′ Μιλιβόγιεβιτς

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα -Ντίντακ, Άρθο, Κολοβέτσιος, Γκάλο- Σιμόες, Γιόχανσον (68′ Βάργκας), Σουκουλίνι (52′ Πέκχαρτ), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης (75′ Μπουονανότε).

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (49′ Ντα Κόστα), Πάρντο (33′ Σεμπά), Ντουρμάζ (85′ Ντομίνγκες), Ιντέγε.

zougla.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ