Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Les Echos: 15 ημέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος

«15 ημέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος» είναι ο τίτλος άρθρου της βελγικής Les Echos.

Στο άρθρο περιγράφεται η δραματική κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ελλάδα σε περίπτωση που προχωρήσουν τα σχέδια για κλείσιμο των συνόρων.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας η εφημερίδα γράφει ότι «η κατάσταση στην Ευρώπη επιδεινώνεται καθώς υπάρχειμονομερές κλείσιμο συνόρων με την Αθήνα να φοβάται την απομόνωση».

«Στο εδαφος η μάχη έχει χαθεί» παρατηρεί ο δημοσιογράφος σχολιάζοντας την απόφαση που ελήφθη μετά από έξι ώρες διαπραγματεύσεων την Πέμπτη για το προσφυγικό.

«Με το μονομερές κλείσιμο των συνόρων οι χώρες της ΕΕ επιδεινώνουν αντί να λύνουν τα προβλήματα. Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση αν οι μετανάστες μπλοκαριστούν στο δρόμο προς την ΠΓΔΜ (όπου ήδη συμβαίνει με τους Αφγανούς)» γράφει η εφημερίδα και παραθέτει το δραματικό σχόλιο Ευρωπαίου διπλωμάτη: Η Ελλάδα θα μπορούσε να μετατραπεί (σ.σ. σε μια τέτοια περίπτωση) σε έναν απέραντο λάκκο προσφύγων.

Όλοι πλέον εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Τουρκία ωστόσο τίποτα δεν υποδεικνύει ότι η Άγκυρα θα κάνει ό,τι πρέπει όχι μόνο γιατί φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό Σύρων προσφύγων στο έδαφός της αλλά και γιατί η εμπλοκή της στο συριακό θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της τουρκικής ηγεσίας το επόμενο διάστημα καταλήγει η βελγική εφημερίδα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ