Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργοτάξιο το πρώην Kosmopolis στο Μαρούσι

Μία εργοταξιακή περίφραξη, σκαπτικά μηχανήματα, εργάτες, κοντέινερς και οικοδομικά απόβλητα (μπάζα) συνθέτουν, εδώ και μερικές ημέρες, το φόντο του χώρου στην Λεωφόρο Κηφισίας 73 στο Μαρούσι όπου, μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, λειτουργούσε ο πολυκινηματογράφος Kosmopolis της αλυσίδας Odeon. Τέσσερις μήνες μετά τους τίτλους τέλους των κινηματογραφικών αιθουσών – “καταφύγιο” για τους σινεφίλ των Αθηνών και των Β.Προαστίων, το κτήριο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, όπως φανερώνει η φωτογραφία του Capital.gr.

Το επόμενο Φθινόπωρο

Τους τελευταίους μήνες ειδικά συνεργεία απογύμνωναν το, επιφάνειας 22.753 τ.μ., Kosmopolis από τον πολύτιμο κινηματογραφικό (και μη) εξοπλισμό και μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η ανακατασκευή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον έξι έως οκτώ μήνες και αφορούν την ευρεία ανακατασκευή του πολυκινηματογράφου και των εμπορικών επιφανειών. Οι υπόγειες κινηματογραφικές αίθουσες θα… ξηλωθούν, θα επιχωματωθούν και θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες κατασκευαστικές εργασίες προκειμένου ο χώρος να αποκτήσει τη νέα του χρήση.

Συγκεκριμένα, με ορίζοντα το επόμενο Φθινόπωρο στη θέση του Kosmopolis αναμένεται να πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, τα εγκαίνια του πέμπτου στην Ελλάδα υποκαταστήματος της γαλλικής πολυεθνικής αλυσίδας Leroy Merlin που διαχειρίζεται ο επιχειρηματίας Παύλος Φουρλής.

Προς στιγμήν, ο όμιλος του Π. Φουρλή στον οποίο περιήλθε το ακίνητο από την τράπεζα Πειραιώς διατηρεί χαμηλούς τόνους για τη νέα εμπορική ανάπτυξη στην Κηφισίας και για αυτό δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις.

Πάντως, οι προσεχείς κινήσεις της εταιρείας θα εξαρτηθούν και από το πώς θα διαμορφωθεί το οικονομικό κλίμα το οποίο τείνει να επιδεινώνεται όσο η αποσταθεροποίηση ενισχύεται.

Σε κάθε περίπτωση, η έναρξη λειτουργίας του “do-it-yourself” καταστήματος θα προστεθεί στις υφιστάμενες αναπτύξεις εμπορίου/αναψυχής που έχουν συσσωρευτεί στον άξονα της Κηφισίας. Πρόκειται για το εμπορικά κέντρα Golden Hall, Mall Athens, Avenue, το εκθεσιακό κέντρο Helexpo, αλλά και την κενή εμπορική επιφάνεια, κοντά στον ΟΤΕ, όπου, παλαιότερα, σχεδιαζόταν να εγκατασταθεί σούπερ μάρκετ.

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ