Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κοινωνικό Eισόδημα Aλληλεγγύης, μια νέα κοινωνική παροχή

Με μία νέα κοινωνική παροχή σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να υποστηρίξει τους πολίτες που έχουν πληγεί αυτή την περίοδο από την κρίση. 

Σύμφωνα με πηγές του zougla.gr, η κοινωνική παροχή που σχεδιάζεται από το υπουργείο θα ονομάζεται «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και θα προσφέρει στους δικαιούχους υπηρεσίες στήριξης, όπως εισόδημα, στέγη, δυνατότητα δωρεάν μετακινήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παροχές υγείας. 

Επίσης, το νέο επίδομα (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) αφορά δικαιούχους που θα επιλεγούν με βάση το φορολογητέο εισόδημα που απέκτησαν τον 2015. Ωστόσο, αρχικά θα δοθεί η δυνατότητα αγοράς προϊόντων ενώ σε μικρό ποσοστό θα καταβληθούν και χρήματα. 

Σε ό,τι αφορά την κάρτα σίτισης, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχεδιάζει να συνεχιστεί η παροχή μέσω της νέας Κάρτας Κοινωνικού Εισοδήματος έως το 2017.

Με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου, η κάρτα Κοινωνικού Εισοδήματος θα δοθεί σε περισσότερους από 1.000.000 πολίτες.

Όσοι δικαιούχοι λάβουν την κάρτα Κοινωνικού Εισοδήματος, θα μπορούν να προμηθεύονται είδη τροφίμων, ένδυσης και υπόδησης, αλλά και υπηρεσίες, όπως επισκέψεις σε γιατρούς ή φροντιστήρια, ενώ θα υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών και σύνδεση των ωφελούμενων με την αγορά εργασίας και τη βοήθεια να ξαναμπούν σε αυτήν.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης να επεκταθεί και τον Ιανουάριο του 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ