Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ντοκουμέντα: Και οι υπηρεσίες του υπουργείου διαψεύδουν τον Νίκο Παππά

Χθες το απόγευμα, αφού προηγουμένως συγκάλεσε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, ο κ. Παππάς απάντησε μέσω non – paper στις αποκαλύψεις του Liberal για τη νομοθεσία αδειοδότησης και τον αριθμό των καναλιών που εκπέμπουν στην Ευρώπη.

Ο κ. Παππάς εσκεμμένα παραλείπει να αναφερθεί στην διαδικασία αδειοδότησης που σε όλες τις δημοκρατικές χώρες γίνεται μέσω ανεξάρτητων αρχών, εκτός από το Λουξεμβούργο των 400.000 κατοίκων όπου γίνεται με το «μοντέλο Παππά», χωρίς όμως τίμημα. Ακόμα και στο μικρό Δουκάτο του Λουξεμβούργου, τα κανάλια που λειτουργούν νομίμως είναι 15!

Ο κ. Παππάς στο σημείωμά του αναφέρει ότι «Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία προκύπτει από επίσημα ντοκουμέντα, που είναι προσβάσιμα σε όλους. Όποιοι επιχειρούν να τα αμφισβητήσουν, επικαλούμενοι στοιχεία μη συγκρίσιμα και χωρίς καμία πηγή, εξυπηρετούν προφανείς σκοπιμότητες» παραθέτοντας τον γνωστό πίνακα που επικαλέστηκε χθες στην Βουλή.

Οι πιο ηχηρές διαψεύσεις έρχονται όμως από τις ίδιες τις υπηρεσίες του κ.κ. Παππά, στις οποίες απευθύνθηκε ο ίδιος προσωπικά τον Νοέμβριο του 2015.

Για παράδειγμα, ο κ. Παππάς στο σημερινό του σημείωμα ισχυρίζεται ότι στην Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ σε σχετική επιστολή με αποδέκτη τον ίδιο που εστάλη στις 16/11/2015 και αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π.: Φ.20.05/ 152 / KΦ, το γραφείο τύπου της πρεσβείας μας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.

(ακολουθεί απόσπασμα από το σχετικό έγγραφο):

Αντίστοιχες επισημάνσεις έχει λάβει ο κ. Παππάς από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που τον διαψεύδουν πανηγυρικά!

Τον κ. Παππά έσπευσε να αδειάσει επίσης ο Ευρωβουλευτής του κόμματός του (και συνταγματολόγος) κ Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος ως ευρωβουλευτής γνωρίζει πολύ καλά το ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ο κ. Χρυσόγονος με σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι:

«Στο Βέλγιο, από το οποίο έχω εμπειρία και έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, γνωρίζω ότι εκπέμπουν κάποιες δεκάδες κανάλια. Σε άλλες χώρες είναι λιγότερα»προειδοποιώντας τον υπουργό Επικρατείας ότι η τροπολογία του θα εκπέσει όχι μόνον από τα Ελληνικά Δικαστήρια αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:

«Υπάρχει επίσης και θέμα ως προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει κρίνει ότι καθεστώς κρατικού μονοπωλίου δεν είναι επιτρεπτό, βάσει του Άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» είπε ο κ. Χρυσόγονος εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον αρμόδιο υπουργό επικρατείας.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που τέθηκαν σε γνώση του κ. Παππά από τα αρμόδια γραφεία Τύπου και τα οποία αναλυτικά παρουσίασε το Liberal τελούν σε γνώση και της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Όλγας Γεροβασίλη, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτιστεί δημοσίως με τις ανακρίβειες του κ. Παππά ως προς τον αριθμό των αδειών και το καθεστώς που ισχύει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Δυστυχώς για τον κ. Παππά, οι σημερινές αποκαλύψεις του Liberal τον εκθέτουν ακόμα περισσότερο. Γιατί ένα ψέμα, δεν μπορεί να διορθωθεί από ένα (ακόμα μεγαλύτερο) ψέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ