Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πολιτικές εξελίξεις άμεσα βλέπουν στη ΝΔ

Πολιτικές εξελίξεις άμεσα βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία, έπειτα και από το χθεσινό κραχ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αλλά και μια σειρά άλλων αρνητικών οικονομικών εξελίξεων που αφορούν τη χώρα μας. Στη Λεωφόρο Συγγρού, προετοιμάζονται πλέον για κάθε ενδεχόμενο και θεωρούν ότι τα γεγονότα αυτά συνδέονται με την αίσθηση της πολιτικής αβεβαιότητας που αυξάνεται καθημερινά λόγω των επιλογών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στο πλαίσιο αυτό οι δηλώσεις Βούτση, αλλά και η «ανώτατη» κυβερνητική πηγή από το Ιράνπου διέψευσε τα σενάρια νέας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, μόνο εφησυχασμό δεν προκαλούν στα στελέχη της ΝΔ, τα οποία έκαναν λόγο για «χομπίστες» και ερασιτεχνισμό στη διακυβέρνηση της χώρας, σχολιάζοντας σκωπτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στις πληροφορίες που έφθαναν τις τελευταίες ώρες στη Συγγρού, ήταν και αυτή για τιςληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο συντονιστής Οικονομικών υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας, εκτοξεύτηκαν στα 4,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015, αυξημένες κατά 51% από το τέλος του 2014, γεγονός που δημιούργησε τους τελευταίους μήνες συνθήκες ασφυξίας στην αγορά, επιστρέφοντας την οικονομία τουλάχιστον 2 χρόνια πίσω.

Σοκ προκάλεσε και η απάντηση της Κομισιόν στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η οποία με αφορμή σχετική έκθεση διείδε τον κίνδυνο και κατέθεσε ερώτηση για τα έργα του ΕΣΠΑ που δεν ολοκληρώθηκαν το 2015. Σύμφωνα με την Επιτροπή θα πληρωθούν από εθνικούς πόρους, δηλαδή από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφορούν έργα της περιόδου 2007-2013, συνολικού ποσού 1 δισεκατομμυρίου, μεταξύ των οποίων είναι το κτηματολόγιο, το ψηφιακό σχολείο και το “Σύζευξις”.

Για τις εξελίξεις αυτές ενημερωνόταν συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι χθες βρισκόταν στη Λέσβο για να δει από κοντά την κατάσταση που υπάρχει στο νησί λόγω της προσφυγικής κρίσης. Έτσι, λίγο πριν αναχωρήσει από το νησί, με ανάρτησή του στο twitter, έστειλε μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι «όποτε και αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη».

Η δήλωση αυτή απευθυνόταν τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου, τον Αλέξη Τσίπρα και όποιον άλλον θεωρεί ότι θα έφερνε τον ίδιο και τη ΝΔ σε δύσκολη θέση αν η χώρα οδηγούνταν τώρα εκ νέου σε κάλπες, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του και σε όσους τον κατηγορούσαν ότι δεν ήταν έτοιμος για μια τέτοια περίπτωση, επειδή στις τελευταίες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει ότι δεν βιάζεται να κυβερνήσει.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε το tweet με φωτογραφίες από την κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Λέσβου στην οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα, με την αίθουσα όπου γινόταν η εκδήλωση να είναι κατάμεστη από φίλους και στελέχη της ΝΔ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, μπροστά από το ξενοδοχείο, δημιουργήθηκε από τα αυτοκίνητα του κόσμου που έφτανε, κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τον κεντρικό δρόμο του νησιού να έχει σχεδόν κλείσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ