Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα ποινική δίωξη για υπεξαίρεση κατά της προηγούμενης διοίκησης ΤΑΙΠΕΔ

Για υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, που αφορά θέματα που σχετίζονται την εκκαθάριση του τιμήματος από την πώληση του ΟΠΑΠ, διώκονται τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με την kathimerini.gr

Η δίωξη είναι το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της Εισαγγελέας κατά των Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ραίκου για τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατά την εκκαθάριση του τιμήματος που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emm Delta Ltd.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διερεύνηση της κύριας υπόθεσης του ΤΑΙΠΕΔ, που αφορά στη μεταβίβαση ακινήτων.

Παράλληλα η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς συνεχίζει την προκαταρκτική εξέταση για την ουσία της επίμαχης σύμβασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τυχόν διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας προέκυψε ότι τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΔΕΠ, παρακράτησαν και δεν απέδωσαν έγκαιρα τόκους ύψους 480.000 ευρώ στο δημόσιο. Οι τόκοι αυτοί προήλθαν από το τίμημα πώλησης του ΟΠΑΠ.

Τι απαντούν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ

Σε απάντησή τους, κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτηρίζουν «ανυπόστατες» τις κατηγορίεςα, αναφέροντας ότι το Ταμείο, ως οφείλει, αποδίδει το τίμημα από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχει περιέλθει στην κυριότητά του πάντα εντός 10 ημερών. Στο μεσοδιάστημα, τα ποσά έχουν κάποια απόδοση κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό τού ΤΑΙΠΕΔ.

Την απόδοση αυτή (τόκους), σύμφωνα με τους κύκλους του Ταμείου, αναφέρει ο Εισαγγελέας ότι έπρεπε να αποδοθεί μαζί με το τίμημα. Ωστόσο, ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ κατατάσσει τους τόκους στα έσοδα του Ταμείου, απαιτούμενα για την λειτουργία του. Πάντως, από το 2015, με απόφαση της διοίκησης του Ταμείου, αποδίδονται και οι τόκοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 97 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 97 Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη, γεγονός που τον...