Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τόσκας: «Κατασπατάληση» αστυνομικών δυνάμεων στη φύλαξη πολιτικών προσώπων

Για «κατασπατάληση» αστυνομικών δυνάμεων στη φύλαξη πολιτικών προσώπων έκανε λόγο από του βήματος της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την δημόσια τάξη, Ν. Τόσκας, όταν με αφορμή ερωτήσεις των κ. Μ. Βορίδη (ΝΔ) και Θ. Παπαθεοδώρου (Δημοκρατική Συμπαράταξη), ετέθησαν τα ζητήματα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική και των επιθέσεων με βόμβες μολότοφ που συνεχίζονται στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια.

«Ξέρετε πόσους αστυνομικούς απασχολεί η Ασφάλεια πρώην πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ; Εκατόν τρεις συν δεκατρία αυτοκίνητα. Της ΝΔ εξήντα ένα. Οι αριθμοί και το τι θα κάνουμε σε ό,τι αφορά την ανακατανομή των δυνάμεων, το μελετάμε αυτή τη στιγμή και θα ανακοινωθεί στη Βουλή όταν πρέπει. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, αλλά προσπαθούμε να ανακατανείμουμε και τις δυνάμεις οι οποίες κατασπαταλώνται σε φύλαξη προσώπων, για τα οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος φύλαξης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας ως απάντηση ειδικότερα στην κριτική του κ. Παπαθεοδώρου για «ανικανότητα του Υπουργείου επικίνδυνη», για «αδράνεια του Υπουργείου όχι απλά σκανδαλώδη, αλλά και επικίνδυνη».

Ο κ. Τόσκας σημείωσε παράλληλα ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος και με αφορμή το κύμα των τελευταίων επιθέσεων αυξήθηκε η αστυνομική παρουσία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη. «Αυξήσαμε την ασφάλεια με πέντε αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται εκτός του κτηρίου. Τι άλλο έχει το ΠΑΣΟΚ; Έχει δεκαεπτά αστυνομικούς για την ασφάλεια του κτιρίου. Τώρα, εάν δεν τους χρησιμοποιεί και χρησιμοποιεί μόνο έναν, αυτό δεν είναι θέμα δικό μου. Είναι θέμα δικό μου, σε ό,τι αφορά τον έλεγχο, το αν τήρησαν αυτοί οι αστυνομικοί και ο επικεφαλής τους αυτά που έπρεπε να τηρήσουν. Από εκεί και πέρα, το τελευταίο διάστημα, αυξήθηκε η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων με διμοιρία, παρότι υπάρχει και η άλλη αντίληψη που λέει ότι όσο διογκωμένη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων τόσο προσελκύει τις επιθέσεις και στο κτίριο και στη διμοιρία».

Και ο κ. Τόσκας κατέληξε: «Η Ασφάλεια αυξήθηκε. Προφανώς αυξάνεται η Ασφάλεια, όταν αυξάνονται οι κίνδυνοι και προφανώς δεν μπορεί να είναι συνεχής η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε όλους τους χώρους στη μεγαλύτερή τους ένταση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ