Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καταιγιστικές εξελίξεις με Σκλαβενίτη, Μαρινόπουλο, Αρβανιτίδη

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται τα τελευταία 24ώρα στο λιανεμπόριο τροφίμων, με επίκεντρο τα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Η απόφαση της μεγαλύτερης σε δίκτυο αλυσίδας του χώρου να τερματίσει τη συνεργασία της με την «Αφοί Καρυπίδης», η οποία αφορούσε σύμβαση francise για 149 καταστήματα της «Αρβανιτίδης» ανατρέπει για μια ακόμη φορά τους συσχετισμούς δυνάμεων, ενώ έρχεται αμέσως μετά την συμφωνία με τον «Σκλαβενίτη» για τη σύσταση κοινής εταιρείας με στόχο την ανάπτυξη hypermarkets (μεγάλα καταστήματα) και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει καταρτίσει η εταιρεία για την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Να σημειωθεί ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Μαρινόπουλος και την «Αφοί Καρυπίδης», ξεκίνησε πριν από μόλις δυο χρόνια λίγο μετά την εξαγορά της προβληματικής αλυσίδας «Αρβανιτίδης» από την «Αφοί Καρυπίδης» και έληξε κοινή συναινέσει.

Στα κομμάτια του πάζλ προστέθηκαν οι τελευταίες δυο απανωτές κινήσεις, η συμφωνία με τον Σκλαβενίτη και η λύση της συνεργασίας με την «Αφοί Καρυπίδης και όλα δείχνουν την απόφαση της διοίκησης της Μαρινόπουλος να «γυρίσει σελίδα».

Η αγορά περιμένει επίσης πως θα «απαντήσουν» στην σύμπραξη της Μαρινόπουλος με τον Σκλαβενίτη στην αγορά των υπερμάρκετ, οι ΑΒ Βασιλόπουλος, η METRO της οικογένειας Παντελιάδη (συμφώνησε ήδη με τον Βερόπουλο) αλλά και ο Μασούτη.

Επίσης ερωτηματικό είναι αν θα προχωρήσουν αυτόνομα τα 149 καταστήματα «Αρβανιτίδης» ή αν θα ενταχθούν με κάποια συμφωνία σε όμιλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 91 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 91 Η πολυπόθητη στιγμή έφτασε και ο Μαθιός με την Βασιλική είναι...