Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το σχόλιο του Θάνου Τζήμερου για Μαρξ και…Έλλη Παπαγγελή

Ιδιαίτερη έκταση στο διαδίκτυο πήρε το ποστ της Έλλης Παππαγγελή στα social media με το νεαρό μοντέλο να δηλώνει πως διάβασε Μαρξ στα 15 της και διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος λέει βλακείες.
Το θέμα σχολίασε με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο και ο Θάνος Τζήμερος.
Δείτε τι έγραψε

Όσοι διαβασμένοι… ακρίτες των κομμουνιστικών μας συνόρων βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν πνεύμα εις βάρος της Παπαγγελή που διαπίστωσε στα 15 της ότι ο Μαρξ λέει βλακείες, ας μπουν στον κόπο να μας εξηγήσουν την ευφυέστερη σύλληψη του μαρξιστικού πνεύματος – τόσο ευφυή που αποφάσισε να την κάνει προμετωπίδα της ιδεολογίας του: “Jeder nach seinen Fähigkeiten, jedem nach seinen Bedürfnissen” δηλαδή “από τον καθένα ανάλογα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκεςτου”.
Ας μας εξηγήσουν πώς μια μαρξιστική κυβέρνηση μετράει τις ικανότητες καθενός πολίτη (άρα καθορίζει πόσο μπορεί να παράγει) και προσδιορίζει τις ανάγκες του (άρα πόσο του επιτρέπεται να καταναλώνει). Πάντως όσοι γλύτωσαν από τον κομμουνιστικό παράδεισο ορκίζονται ότι είχαν περισσότερες ανάγκες από τις 3 φέτες ψωμί που έπαιρναν την εβδομάδα και την μία τουαλέτα που μοιραζόντουσαν 7 οικογένειες.
Θέλω να πιστεύω ότι οι (μέχρι πρότινος συνταξιούχες) σιτεμένες παιδούλες, που ανακάλυψαν το κομμουνιστικό όνειρο από τις βίλες της Εκάλης και της Φιλοθέης, έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν το ιερό τους κείμενο: το “Κεφάλαιο” του ανεγκέφαλου. Αν όχι, τους συστήνω τη μετάφραση Σκουριώτη, αυτή στην οποία το διάβασα εγώ, το 1976, να ‘φχαριστηθούν υπερψυχάρεια μαλλιαρή δημοτικιά, που μπροστά της ο Μάης, που λένε τώρα τα συντρόφια, ακούγεται ως Θαργηλιών.
Και μετά, για να γελάμε μέχρι… την επικράτηση της επανάστασης του προλεταριάτου, ας προσπαθήσουν να μας εξηγήσουν πώς προσδιορίζεται η αξία και η υπεραξία της εργασίας που έχει ενσωματωμένη κάθε “προϊόντο” (αυτόν τον τύπο χρησιμοποιεί ο Σκουριώτης για το “προϊόν”!!!) σύμφωνα με τα θέσφατα του ιδρυτή της θρησκείας τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 148 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 148 Όσο παρατείνεται η παραμονή της Χάιδως στο μοναστήρι,...