Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ: Δείτε τι μαρτυρούν για την υγεία!

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει νέα έρευνα από την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας, τα όνειρα μπορούν να συσχετίζονται με την ψυχική αλλά και με τη σωματική κατάσταση, όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε πράγματα που μπορείτε να καταλάβετε για την υγεία σας, ερμηνεύοντας τα όνειρα που βλέπετε.
Πυρετός

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι που έχουν, ή πρόκειται να εμφανίσουν, συμπτώματα πυρετού, είναι πολύ πιο πιθανό να δουν έναν εφιάλτη κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Χαμηλό ζάχαρο

Εφόσον οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη βιώσουν μία ραγδαία πτώση του ζαχάρου στο αίμα τους, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα σύμπτωμα που ενδεχομένως να παρουσιάσουν είναι οι εφιάλτες, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Άγχος

Τα όνειρα μπορούν να δείξουν εφόσον αντιμετωπίζεται περισσότερο στρες από όσο νομίζετε. Ορισμένες φορές, το στρες μπορεί να εμφανιστεί σε μορφές ονείρων, όπως η καθυστέρηση μιας πτήσης ή ένα επερχόμενο παλιρροιακό κύμα.

Εγκυμοσύνη

Πολλές μητέρες επιβεβαιώνουν πως, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ο αριθμός των ονείρων που έβλεπαν αυξήθηκε σημαντικά. Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, μία μέλλουσα μητέρα ενδεχομένως να βιώσει πολύ έντονα όνειρα, τα οποία μπορεί να σημαίνουν -σε μερικές περιπτώσεις- μία πρόωρη γέννα.

Κούραση

Αν και δεν το καταλαβαίνετε, πολλές φορές, το σώμα σας μπορεί να χρειάζεται ανάπαυση περισσότερο από όσο νομίζετε. Σύμφωνα με την έρευνα, ένας κουρασμένος άνθρωπος είναι πολύ πιο πιθανό να δει όνειρα που σχετίζονται με διακοπές και χαλάρωση, κάτι που πρέπει να ερμηνευτεί ως ένα σημάδι για περισσότερη ξεκούραση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ